Rijetko je šta bolje od termalne kupke dok su vani temperature ispod nule. A veljača idealno vrijeme za posjet toplicama. Donosimo vam 6 najboljih toplica u Europi.
 

1. Plava laguna, Island

Ovi tirkizni bazeni iz bajke udaljeni su 30-ak minuta od Reykjavika i smješteni usred polja lave. Iako se čine kao da nisu s ovoga svijeta, bazeni nisu prirodni, već je čitav kompleks izgrađen, a bazeni napunjeni vodom bogatom mineralima. Gostima su dostupne i geotermalne blatne kupke.

2. Jezero Heviz, Mađarska

Okruženo predivnim parkovima, prirodno jezero s ljekovitim svojstvima Heviz idealno je za zimsko uživanje. Voda u jezeru ima oko 38 stupnjeva, a jezero okružuje čitav spa kompleks.

3. Palia Kameni, Grčka

Do malog vulkanskog otoka može se doći broodm sa Santorinija, a do samih izvora posjetitelji moraju plivati. Palia Kameni poznati su po svom terapeutskom blatu, a preporučuje se posjet van sezone, kada je puno turista.

4. Pamukkale, Turska

Mjesto kao da nije s ovoga svijeta osvaja sve koji su nogom tamo kročili. Prirodni kompleks terasastih bazena koristi se već stoljećima, a nalaze se oko ruševina drevnog bizantinskog grada.

Pantalleria, Italija Pantalleria, Italija (Foto: Getty Images)

5. Pantelleria, Italija

Mali vulkanski otočić kod Sicilije bogat je prirodnim bazenima s ljekovitom vodom koja ublažava tegobe prouzrokovane reumom i artritisom.

6. Kupke Szechenyi, Mađarska

Budimpešta je grad kupki, a mnoge turske kupke izgrađene su u 16. i 17. stoljeću. Szechenyi imaju 18 bazena i 10 sauna i jedne su od najpopularnijih u mađarskoj prijestolnici.

Turizam bez granica: Nekadašnje štale pretvorili u apartmane Anitya Cave House - 4 Anitya Cave House - 1 Anitya Cave House - 2 +8 Anitya Cave House - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju