U srcu Kapadokije smješteno je selo Ortahisar, dom Hetita, Perzijanaca, Rimljana, Bizantinaca i drugih još od 1800. godine prije nove ere. Dio ostavštine ove bogate povijesti leži u špiljama Anitya, udaljenima svega 5 minuta od središta sela, kraj dvorca Ortahisar, starog 3500 godina.

Vlasnici špilje Anitya uz pomoć vještih majstora iz sela pretvorili su špilje u domove. Anitya nudi dvije smještajne jedinice, od kojih su se dijelovi koristili prije 200-tinjak godina kao štale. Spavaća soba jednog apartmana korištena je kao kapelica za vrijeme Bizanta.

Iskusiti život u špilji zbilja je jedinstveno, a Anitya, osim specifičnosti smještaja, ima i prekrasnu terasu, prostor za roštiljanje i doručak, za pranje rublja, besplatan Wi-Fi, potpuno opremljenu kuhinju, a vlasnici osiguravaju i prijevoz ako se odlučite istražiti i okolna mjesta.

Oko kilometar dalje nalazi se Nacionalni park Goreme i gradovi od stijene, pod zaštitom UNESCO-a. Brojne su planinarske staze kojima posjetitelji mogu istražiti okolinu, a neke od njih vode i do otvorenog muzeja.

Osim toga, u ponudi su džip safari, vožnje balonom, biciklima, jahanje, a lokalni umjetnici organiziraju različite radionice.

Genijalni Norvežani! Putovanje "divovskim slamkama" ispod vode uštedjet će 10 sati vožnje Norveški tuneli Norveški tuneli Norveški tuneli +2 Norveški tuneli

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju