1. Gastro-ponuda lokalnih, organskih i sezonskih namirnica

Mali piknik izdvaja se zanimljivim spojem predstavljanja malih, lokalnih proizvođača i kušanja domaćih proizvoda s opuštenim piknik-druženjem. Tako se ovdje mogu degustirati i na dekicu ponijeti brojni fini, zdravi zalogaji kao što su delikatesni kozji i kravlji sirevi, sezonsko voće i povrće, beskvasni kruhovi i peciva, slane i slatke štrudle i pite, namazi i maslaci, zdrave grickalice i vege slastice te nezaobilazna domaća vina, sokovi i smoothieji.

2. Osoban, samoposlužan pristup i koncept
Na ovom pikniku nema unaprijed složenih piknik-košara, kao ni uobičajenih ugostiteljskih kućica. Fokus je upravo na istraživanju i kušanju autohtonih i prirodno uzgojenih hrvatskih proizvoda, kao i na osobnijem pristupu – svatko sam bira i slaže gastro-zalogaje po svom izboru i guštu. Naglašava se važnost usporavanja, kušanja, otkrivanja, biranja i uživanja u okusima. Također, svi su dobrodošli i donijeti svoju hranu sa sobom.

3. Prekrasna lokacija u starogradskoj jezgri
Smještena u samom centru grada, a opet povučena, čak sakrivena od gradske vreve, Vranicanijeva poljana pokazala se kao savršen izbor za ovakav intiman piknik. Također, nalazi se odmah iznad Strossmayerova šetališta na koje možete prije ili poslije svratiti na dobru dozu Ljeta na Štrosu. On je pak stepenicama povezan s popularnim Art parkom, takoda u jednoj večeri možete s lakoćom obići čak tri zanimljiva gradska događanja.

4. Netipično uređenje s naglaskom na šarmantne detalje
Ovdje nećete naići na tipično uređen obiteljski piknik – osjećat ćete se više kao da ste došli kod nekoga na vrtno druženje. Drveće uokolo umotano je u lampice, a grane nose bijele lampione i vaze s margaritama. Na livadi su posloženi ručno rađeni tepisi, oku ugodne dekice u nježnim bojama, baršunasti jastuci i fenjeri različitih oblika. Improvizirani stolići i košare služe kao stalci za predivne starinske svijećnjake ili pak svijećnjake izrađene od starih boca šampanjca, a tu je i retrogramofon koji potiho svira zvukove jazza.

5. Atmosfera kakva se rijetko nađe
Šarmantno i romantično ruho, starogradski ambijent i sretni, većinom bosonogi ljudi sigurna su formula za posebnu atmosferu. Vranicanijeva poljana, iako ograničenog kapaciteta, svaki put nekako uspije primiti sve veći broj turista i Zagrepčana koji prepoznaju ljepotu ovog community-piknika.

Mali piknik održava se na Gornjem gradu (Vranicanijeva poljana) tijekom kolovoza, svakog četvrtka u popodnevno-večernjim satima (18 – 23 h). U slučaju lošeg vremena Mali piknik se otkazuje. Događanje organizira Mali plac, a podržava Turistička zajednica grada Zagreba.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju