Na tridesetak kilometara od Zagreba mogu se pronaći lijepe kućice - ili kuće za odmor i roštiljanje u prirodi - idealno za vikend s prijateljima ili obitelji. 

Drvena hižica kraj toplica

Drvena Hižica nalazi se u Tuheljskim toplicama na 32 kilometra od Zagreba. Osim opreme za roštilj ima i potpuno opremljenu kuhinju, kao i kamin koji očarava goste. Na raspolaganju su 2 spavaće sobe i kupaonica, parkiralište i WiFi u svim prostorijama. Dosadi li vam roštiljanje u vrtu krenite u istraživanje okolice ili na kupanje u Terme Tuhelj. Smještaj rezervirajte preko Airbnb-a ili Booking-a. Cijene se kreću od oko 700 kuna po noćenju + nadoplate.

Drvena hižica - 1 Drvena hižica - 1 (Foto: Airbnb)

Zagorsko Sunčeko

Kombiniranjem stare zagorske hiže i moderne izgradnje nastalo je Sunčeko, udobna kućica za odmor. Ispred same kuće nalazi se terasa s roštiljem i velikim stolom za druženje. Velike zelene površine, voćnjak, te brojno drveće omogućuju povratak prirodi, kako gostima, tako i njihovim kućnim ljubimcima. Na plivanje, kupanje ili masažu možete se uputiti u obližnje Terme Tuhelj, a lokacija je odlična i za posjet brojnim znamenitostima Hrvatskog zagorja kao što su dvorci Veliki Tabor i Trakošćan, Muzej krapinskog pračovjeka, te Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Cijena varira o broju noćenja, a kreće se od oko 350 kuna.

Kućica u Luki

Kućica je stogodišnja tradicionalna drvena kuća smještena u Zagorju 20 minuta vožnje od Zagreba. Na raspolaganju je cijelo mini-imanje, struja, voda, kuhinja s posuđem, kupaonica, TV, mini-linija, kao i sve potrebno za roštilj (drva, rešetke, peka). Vlasnici mogu pomoći oko hrane i pića, a niti dolazak nije problem - dovezite se vlastitim vozilom (osiguran parking za 7 automobila) ili ćemo vlasnici za vas organizirati prijevoz, što je dobra ideja za ljubitelje gemišta. Za vikend paket plaća se oko 1600 kuna + nadoplate, a detaljniji cjenik potražite na njihovoj stranici.

Villa Spa Magic - 3 Villa Spa Magic - 3 (Foto: Booking.com)

Villa Spa Magic

Smještena na jednom od brežuljaka u Tuheljskim Toplicama, okružena stablima nalazi se Villa Spa Magic. Osim roštilja ima i bazen, kao i jacuzzi za šestero s termalnom vodom oko kojeg su ležaljke i tuš. Pojedete li ili popijete previše, na raspolaganju su i teretana te sauna. Unutra su 3 spavaće sobe i 2 kupaonice. Također sadrži potpuno opremljenu kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak. Za cijenu pogledajte na Booking.com

Kod Ljubice 

Vikendica Ljubica je drvena kuća kraj šume u blizini rijeka Dobre i Kupe, točnije u mjestu Mahićno pokraj Karlovca. Omogućuje odmor bez buke uz poneki zvuk ptičica, traktora ili žaba koje se znaju javiti uvečer. Ljubičini gosti mogu roštiljati, uživati u dnevnom boravku s kaminom, koristiti Internet ili krenuti u istraživanje okolice. Cijena se kreće od oko 400 kuna po noćenju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju