1. WiFi Map

Uz ovu aplikaciju bi svako snalaženje po gradu trebalo biti olakšano. WiFi Map otkrit će vam se pristupne mrežne točke i poštedjeti vas ulaska u kafiće i restorane u potrazi za besplatnom internetskom vezom.

Posjeduje stotine milijuna lozinki za bežične priključne točke u brojnim zemljama svijeta. Aplikacija će pomoći i onima koji se na što jednostavniji način žele snaći i upoznati s gradom, ali i onima koji ne mogu prestati pregledavati novosti na društvenim mrežama.

2. TripAdvisor

Jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu pomaže vam pri odabiru hotela, privatnog smještaja, restorana pa čak i zrakoplovnih kompanija. Aplikacija je obožavana u brojnim zemljama jer svaka smještajna jedinica, restoran ili kafić ocijenjeni su i rangirani prema odabiru posjetitelja.

Aplikacija je baza milijuna komentara, recenzija pa čak i privatnih video snimaka i fotografija putnika. Također, u aplikaciji je moguće unijeti adresu na kojoj se nalazite pa na taj način pretražiti sve što je u vašoj blizini. Imate li dodatnih nedoumica o lokaciji na koju planirate doći, svoje pitanje možete objaviti i na forumu na kojem će vam drugi korisnici ljubazno odgovoriti iz vlastitog iskustva.

3. m-zaba

Mobilna bankovna aplikacija bit će pravi spas u trenucima kada niste u mogućnosti proštetati se do bankomata. Riječ je o aplikaciji s kojom u svakom trenutku možete provjeriti stanje na računu ili provjeriti je li vam 'sjela' uplata. Putem aplikacije moguće je platiti smještaj u nekoliko klikova.

Pomoću m-foto plati možete plaćati račune u nekoliko sekundi ako se vaš odmor neplanirano produlji Pomoću m-foto plati možete plaćati račune u nekoliko sekundi ako se vaš odmor neplanirano produlji (Foto: Sandro Sklepić)

Dođe li vrijeme za plaćanje mjesečnih računa tijekom vašeg odmora, ni to ne bi trebao biti problem, budući da uz m-zabu možete plaćati račune u bilo kojem trenutku, s bilo kojeg mjesta, fotografiranjem podataka s uplatnice. Plaćanjem pomoću m-foto plati više nije potrebno ručno upisivati podatke s uplatnice, s plaćanjima ste gotovi u trenu te se možete vratiti uživanju na vašem odmoru bez brige i pameti.

4. Hrvatska kuhinja

Kako svaki turist želi s putovanja ponijeti autentične uspomene, vrijedilo bi kušati tradicionalnu hranu. Stvaranje uspomena sačinjenih od specifičnih mirisa i okusa, koji će vas podsjećati baš na zemlju u kojoj ste proveli vrijeme, vrijedno je iskustvo. Aplikacija Hrvatska kuhinja, dostupna na šest svjetskih jezika, otkriva sve o hrvatskoj domaćoj kuhinji, a pomaže i otkriti gdje sve možete sjesti i uživati u hrvatskom gastro bogatstvu. Mi smo je isprobali i pronašli hrvatsko tradicionalno jelo koje ne možete pojesti baš na svakom uglu - teleću koljenicu s restanim krumpirom i zeljem – pravo purgersko jelo.

Nakon povratka kući, aplikacija će i dalje biti aktivna pa svi oni koju su zavoljeli hrvatsku kuhinju mogu uživati u bogatoj bazi tradicionalnih recepata.

5. Google earth

Ova aplikacija omogućuje istraživanje cijele zemaljske kugle iz drugačije perspektive samo jednim prelaskom prsta. Možete zaviriti u gotovo sve lokacije na svijetu i vidjeti kako izgledaju u stvarnosti. Ponekad će ova aplikacija poslužiti samo kao sredstvo za maštanje o dalekim i egzotičnim mjestima, ali mogla bi vas dovesti i na mjesta koja nisu navedena u turističkoj ponudi, a kriju nezamislive prirodne ljepote koje bi bilo šteta propustiti.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju