Kaleigh Hendershot je 26 godina stara YouTuberica iz Seattlea, koje se preselila u Zagreb zbog udaje za Hrvata. Na svojem internetskom kanalu uspoređuje život u Lijepoj Našoj te bilježi razlike između svoje domovine i Hrvatske.

Provodeći vrijeme sa suprugom, njegovom obitelji i prijateljima uočila je neke obrasce ponašanja koje bi se u Americi smatrale iznimno čudnima.

Mlada YouTuberica ustanovila je da:

1. HRVATI PIJU MALO VODE
Umjesto vode nakon obroka dobar dio Hrvata pije voćne sokove. Uz to Hrvati imaju vrlo razvijenu kulturu ispijanja piva, koje se konzumira čak i nakon fizičkih aktivnosti poput trčanja ili odlaska u teretanu.

2. HRVATI JEDU MNOGO MESA I KRUHA
Hrvatska prehrana temeljena je na proteinima i ugljikohidratima, odnosno na velikim količinama mesa i kruha. Kriška kruha sastavni je dio svakog obroka, čak i kad se na jelovniku ne nalaze sendviči. Također, obrok je nezamisliv bez komada svinjetine, piletine, junetine…

3. HRVATI PROVODE SATE U KAFIĆIMA
Amerikanci vole coffee to go, odnosno kavu koju mogu kupiti i ponijeti sa sobom. Hrvati svoju kavu vole popiti u omiljenom kafiću, te guštati u njoj i po nekoliko sati. U čemu je problem?

4. HRVATI VOZE NEOPREZNO
Mlada Amerikanka je primijetila da su Hrvati vrlo nestrpljivi vozači, te da imaju sklonost prema ubrzavanju prije nego što su prisiljeni stati na semaforu na crveno.

5. RAKIJA IM JE LIJEK ZA SVE BOLJKE
Boli te trbuh? Popij rakiju! Koljeno ti je nateklo? Namaži ga rakijom. Imaš ranu? Dezinficiraj je rakijom. Kaleigh Hendershot je primijetila da je Hrvatima rakija odgovor za sve boljke.

Koje hrvatske navike izluđuju Amerikanku, otkrijte u njezinom YouTube videu kojeg je pregledalo više od 140.000 ljudi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju