1. Pečemo odreske na teflonskoj tavi
Teflonske tave konstruirane su za termičku obradu na nižim temperaturama, kao što je primjerice pečenje jaja na kajganu. S obzirom da takva tava sadrži plastične polimere, nije preporučljivo staviti ju na iznimno visoku temperaturu, što isključuje pečenje većih odrezaka.

Odreske radije ispecite na roštilju ili u tavi od keramike.

2. Koristimo metalna pomagala za kuhanje
Teflon jamči termičku obradu bez lijepljenja namirnica za njezino dno, no to nije moguće ostvariti ako smo teflon uništili neprimjerenim korištenjem. Teflon će se uništiti ako hranu kuhamo s metalnim pomagalima poput žlica i kuhača.

Umjesto toga bolje je koristiti drvena ili silikonska pomagala. 

Slika nije dostupna Hrana i piće Jako mekane slastice: Recept za fine danske palačinke u obliku kuglica

3.  Ne štitimo teflonsku površinu kod pospremanja
Teflonska površina tave može se uništiti i ako posuđe slažemo jedno preko drugoga, odnosno ako na teflonsku tavu stavimo metalnu posudu. Želite li izbjeći ogrebotine na posuđu, preko teflonske tave stavite papirnati ručnik.

4. Peremo tave u perilici posuđa
Teflonska tava ne voli vruću vodu i abrazivna sredstva. Nemojte ju prati u perilici posuđa, već ju stavite pod mlaz mlake vode te nježno istrljajte mekanom spužvicom.

5. Ostavljamo hranu u teflonskoj tavi
Nakon kuhanja u ovoj tavi hranu je najbolje prebaciti na tanjur ili u neku drugu posudu. Dugo držanje hrane u tavi povećava opasnost od oštećivanja teflonske površine.

5 grešaka zbog kojih nam pohano meso ispada loše Pohano meso - 3 Pohano meso - 2 Pohano meso - 4 +0 Pohano meso - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju