Uz simboličan Zlatni ćevap, pobjednički tim očekuje i niz drugih vrijednih nagrada, no prije toga moraju dokazati svoje umijeće u pripremi mesa i to u 5 kategorija: ćevapčići, kobasice, vratina, ražnjići i junetina.


Polufinalna lokalna natjecanja održat će se u 8 hrvatskih gradova od 24.4. do 21.6, a velika završnica zakazana je za 28.6. kada će se na zagrebačkom Bundeku okupiti regionalni pobjednici. Svi oni morat će osvojiti strogi gastro sud kojim predsjeda akademik kulinarstva Branko Ognjenović.


Osim natjecateljskog dijela svaki okršaj bit će prilika i za posjetitelje da nauče nešto novo na stručnim kulinarskim radionicama, vide iz prve ruke kako to rade pravi majstori, uživaju u svježe pripremljenim delicijama s roštilja po prigodnim cijenama te se zabave uz živu svirku.

Prijaviti se mogu punoljetne ekipe od 3 ili 4 člana koju čine amateri, profesionalci, bloggeri, domaćice, prijatelji, susjedi, uža ili šira obitelj, kao i kolege s posla, a zahvaljujući sponzorima osigurane su sve namirnice i sva oprema. Dakle, prijavite se što prije, i vidimo se kraj vatrice!


Raspored održavanja 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju:

24.04. petak - Križevci
26.04. nedjelja - Umag
01.05. petak - Zagreb
09.05. subota - Zadar
24.05. nedjelja - Kastav
30.05. subota - Osijek
13.06. subota - Knin
21.06. nedjelja - Orahovica
28.06. nedjelja - Zagreb, finale

Više informacija i prijave na službenom linku natjecanja!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju