U grad koji je i ove godine proglašen najboljim mjestom za život odlazi se po dozu kulture, umjetnosti i zabave, ali i uživanja u zelenim parkovima te kupalištima u prekrasnoj prirodi. Uputite li se prema Alten Donau, odnosno Starom Dunavu, naići ćete na zelenu oazu nedaleko od gradskog centra gdje Bečani i turisti provode vrijeme u različitim ljetnim aktivnostima.

Od vožnje čamcem i pedalinama do veslanja ili sunčanja na travi s pogledom na zelenilo. Na raspolaganju su četiri kupališta, kao i brojni kafići te restorani.

Gänsehäufel

Kupalište Gänsehäufel „najbečkije“ je od svih i jedino od rijetkih na koje se plaća upad, ali za to imaju pokriće. Dva kilometra plaže, kao i bazen s valovima i sportskim bazenom te igrališta nude zabavu za sve uzraste. Odbojka na plaži, park za penjanje, igralište na nogomet samo su neki od dodatnih prostora za raznovrsne aktivnoti.

Ponijeti možete sve što je potrebno za piknik ili se nahraniti šnicl-sendvičima, langošima te konkretnijim zalogajima u restoranima. U Gänsehäufel su dobrodošli i nudisti koji imaju i svoj dio za uživanje na suncu, kao i restoran. Besplatni shuttle autobus vozi do Gänsehäufela sa Kaisermühlen U1 stanice.

Festival u Donauinselu Festival u Donauinselu (Foto: AFP)

Romaplatz

Hlad pod brojnim krošnjama Romaplatza, kao i pregršt mjesta na koja možete postaviti viseće ležaljke plus su ovog kupališta koje više nalikuje zelenoj oazi na jezeru nego rijeci. Dosadi li vam idilično ljuljuškanje u vodi, razbudit će vas jedna od brojnih aktivnosti na igralištima za košarku i odbojku, a tko voli, može se okušati i u stolnom tenisu.

> 7 mjesta koja morate posjetiti u Beču

Donauinsel

Bečki umjetni otok poznat je po lijepim uvalama i plažama. Uređen je za rekreaciju, kupanje i sučanje. Tamo vam doista ne može biti dosadno. Pozornost plijeni i najveći ploveći trampolin na svijetu s 40 odvojenih mjesta za skakanje.

> Najbolji grad na svijetu za život nalazi se na manje od 250 kilometara od Hrvatske

Svake godine Donauinselfest, najveći europski besplatni festivalu na otvorenom, privuče milijune posjetitelja. Na Dunavskom otoku nalazi se i najveće kupalište za pse u Beču, prostire se na 14 tisuća četvornih metara.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju