1. Panoramski kotač Wiener Riesenrad, Prater
Želite li cijeli Beč vidjeti odjednom, popnite se na panoramski kotač u sklopu zabavnog parka Pratera. Riječ je o 65 metara visokoj građevini izgrađenoj 1897. godine koja vam osigurava vožnju u trajanju od 20 minuta, ali i mogućnost da snimite fantastične fotografije.

2. Schönbrunn, Schönbrunner Schloßstraße 47
Barokna palača pod zaštitom UNESCO-a jedna je od najvećih turističkih atrakcija u Beču. Riječ je o nekadašnjoj ljetnoj rezidenciji Habsburgovaca u kojoj se Franjo Josip oženio za kraljicu Sisi. Spektakularni Schönbrunn ima oko 1400 prostorija, a pažnju privlače i njegovi veličanstveni vrtovi zbog kojih ga često nazivaju Mini Versailles. Dvorac Schönbrunn Dvorac Schönbrunn (Foto: Guliver / Thinkstock)

3. Bečki zoološki vrt, Schönbrunn

Najstariji zoološki vrt na svijetu otvoren je davne 1792. godine u sklopu Schönbrunna te predstavlja jedinstven spoj kulture i prirode u kojem je moguće razgledati 700 životinjskih vrsta. To je najbliži zoološki vrt u ''susjedstvu'' ako uživo želite vidjeti velike pande ili ugrožene sibirske tigrove.

4. Hofburg, Heldenplatz
Centrom Beča dominira palača Hofburg, koja se do 1918. godine smatrala sjedištem Habsburške Monarhije. Tijekom vremena taj se prostor dorađivao i nadograđivao, pa se u carskom kompleksu danas nalazi i Prirodoslovni muzej, dijelovi Muzeja povijesti umjetnosti, Etnološki muzej, Muzej carice Elizabete, austrijska nacionalna biblioteka te brojne druge kulturne poslastice.

Die Kapriole, eine der atemberaubenden Lektionen der "Schulen über der Erde" - hier gezeigt von Bereiter Marcus Nowotny....

Posted by Spanische Hofreitschule on 10. kolovoz 2015


5. Španjolska škola jahanja, Michaelerplatz 1
Predstava Španjolske škole jahanja kultna je bečka institucija koja obuhvaća svojevrsni ''ples'' lipicanaca u Carskim konjušnicama uz podlogu klasične glazbe. Karte za ot audiovizualnu poslasticu morate unaprijed rezervirati (cijena je 109 eura po osobi), no dio spektakla moguće je vidjeti za vrijeme jutarnjeg treninga, od utorka do subote između 10 i 12 sati.

6. Bečka državna opera, Opernring 2
Ovo je najpoznatija austrijska operna kuća, ali i jedna od najvažnijih u cijeloj Europi. Tijekom cijele godine u ovom sjedištu barokne opere i modernog glazbenog kazališta nastupaju Bečka simfonija, Radijski simfonijski orkestar Austrijske radiotelevizije, Zbor Arnolda Schoenberga te brojni slavni gosti.

7. Hotel Sacher, Philharmoniker Str. 4
Kakav bi to bio posjet Beču bez uživanja u slavnoj zaherici? Sacher torta od biskvita, čokolade i marmelade od marelica djelo je bečkog slastičara Franca Sachera, a može se kušati diljem grada. Po izvornoj recepturi priprema se u Hotelu Sacher uz Bečku državnu operu, a cijela torta može se kupiti već po cijeni od 23 eura. Dobar tek!

6 neobičnih turističkih atrakcija Europe koje treba staviti na listu želja Popajevo selo - 1 Popajevo selo - 2 Popajevo selo - 3 +6 Popajevo selo - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju