1. Metoda polaganog pečenja

Razbijte dva jaja u posudu pa ih izmiješajte s dvije žlice vrhnja za kuhanje. Zagrijte malo maslaca u teflonskoj tavi na niskoj temperaturi, pa ulijte jaja u nju. Neprestano miješajte drvenom kuhačom.

Ideja je da jaja ispečete na vrlo niskoj temperaturi – polako. Ako se počnu lijepiti za podlogu, dodatno smanjite temperaturu. Jaja su gotova kada ste dobili kašastu i kremoznu smjesu s nekoliko grudica. Posolite prije posluživanja.

2. 'Razbijačka' metoda kuhanja

Zagrijte tavu na umjerenoj temperaturi, pa u nju direktno razbijte jaja bez prethodnog mućkanja. Pustite da se bjelanjak skuha do samog kraja, maknite tavu sa štednjaka, pa tek onda kuhačom 'probijte' žutanjke i pomiješajte zajedno s bjelanjcima u trajanju od oko jedne minute. Na ovaj način dobit ćete 'šarena' pečena jaja s vidljivim komadićima bjelanjka i žutanjka.


3. Klasična brzinska metoda

Kada nemate mnogo vremena za pripremu jaja na kajganu, izmućkajte pjenjačom svježa jaja sa solju i paprom u zdjeli. Dvije žlice maslaca rastopite u tavi na umjerenoj temperaturi, pa onda ulijte jaja.

Pustite da odstoje nekoliko sekundi, pa ih gurnite drvenom kuhačom u stranu. Ponavljajte ovaj postupak dok se jaja na stvrdnu, ali i dalje imaju tekuću sredinu. Ne brinite, skuhat će se do kraja dok ih budete prebacivali iz tavice na tanjur. Dobar tek!