1. Metoda polaganog pečenja

Razbijte dva jaja u posudu pa ih izmiješajte s dvije žlice vrhnja za kuhanje. Zagrijte malo maslaca u teflonskoj tavi na niskoj temperaturi, pa ulijte jaja u nju. Neprestano miješajte drvenom kuhačom.

Ideja je da jaja ispečete na vrlo niskoj temperaturi – polako. Ako se počnu lijepiti za podlogu, dodatno smanjite temperaturu. Jaja su gotova kada ste dobili kašastu i kremoznu smjesu s nekoliko grudica. Posolite prije posluživanja.

2. 'Razbijačka' metoda kuhanja

Zagrijte tavu na umjerenoj temperaturi, pa u nju direktno razbijte jaja bez prethodnog mućkanja. Pustite da se bjelanjak skuha do samog kraja, maknite tavu sa štednjaka, pa tek onda kuhačom 'probijte' žutanjke i pomiješajte zajedno s bjelanjcima u trajanju od oko jedne minute. Na ovaj način dobit ćete 'šarena' pečena jaja s vidljivim komadićima bjelanjka i žutanjka.


3. Klasična brzinska metoda

Kada nemate mnogo vremena za pripremu jaja na kajganu, izmućkajte pjenjačom svježa jaja sa solju i paprom u zdjeli. Dvije žlice maslaca rastopite u tavi na umjerenoj temperaturi, pa onda ulijte jaja.

Pustite da odstoje nekoliko sekundi, pa ih gurnite drvenom kuhačom u stranu. Ponavljajte ovaj postupak dok se jaja na stvrdnu, ali i dalje imaju tekuću sredinu. Ne brinite, skuhat će se do kraja dok ih budete prebacivali iz tavice na tanjur. Dobar tek!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju