1. Ljudi se ‘rađaju’ s pločicama na trbuhu
Neki su muškarci blagoslovljeni brzim metabolizmom zbog čega ne moraju puno vježbati da bi (p)ostali u fit formi. No to ne znači da imaju tijela iz reklama bez ikakve muke.

Većina muškaraca ima skrivene mišiće ispod sloja masnoća. Da biste isklesali ono što ste dobili rođenjem trebate smanjiti cjelokupni postotak masnoća u tijelu kroz zdravu prehranu i redovitu vježbu.’ kaže Cedric Bryant iz Američkog vijeća za vježbanje.

2. Vježba može nadoknaditi lošu prehranu
Čak i ako provodite sate u teretani, do ravnog trbuha nećete doći preobilnom konzumacijom nezdrave prehrane. Iz jelovnika izbacite precesuiranu brzu hranu, a okrenite se nemasnim proteinima, organskom voću i povrću, cjelovitim žitaricama i zdravim masnoćama.

3. Ne postoji hrana za ‘pločice’
Pustimo po strani reklame za čudotvorne pripravke i proizvode koji jamče pločice na trbuhu. Riječ je o totalnom mitu,’ kaže trenerica Anna Renderer iz Instituta Gatorade Sports Science.

Dakako, postoji hrana koja će vam pomoći da izgubite kilograme na predjelu trbuha – poput zelenog lisnatog povrća, citrusnog voća i namirnica s prehrambenim vlaknima – no konačni rezultat možete postići samo vježbanjem.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju