Na mjestu nekadašnjeg kafića Scala u Skalinskoj otvara se kušaonica i trgovina za ljubitelje fine kapljice - Drinkoteka koja danima skuplja znatiželjne poglede. Kako Azijata koji fotkaju šareni kelj što krasi ulaz, tako i prolaznika koje iz izloga hipnotiziraju boce najfinijih alkohola – od patuljastih minijatura, do grdosija od nekoliko litara, ružičastih, plavih, ljubičastih, bakrenih i ruskih nijansi.

Oni koji ne mogu obuzdati upitnike iznad glave ulaze unutra da bi vidjeli kako se dovršavaju posljednje pripreme i dobivaju odgovor simpatične prodavačice neka navrate u petak na otvorenje. Na prvi pogled savršena trgovina za kupovinu "muških poklona" iza vrata krije i ženski "štih". Kako i priliči mjestu koje slavi joie de vivre, odnosno životnu radost, iz svakog kvadratnog centimetra prostora pršti pozitivna energija.

Lukovi, drvo, cigle i šarene etikete tvore kulisu zbog koje nakratko zaboravljamo gdje smo ušli. Kao da smo zalutali u neku talijansku grapperiju ili istarsku galeriju. Osim cijenjenih, rijetkih ili popularnih pića na svakom koraku kriju se simpatična iznenađenja.

Pletene lutke, ukrase i delicije proizvode hrvatski kreativci iz okolice Zagreba.Tu su mirisne svijeće gospođe iz Šestina koje ne sadrže štetne sastojke, sitnice za dom što šivaju i oslikavaju spretni umjetnici iz zagrebačkog centra za rehabilitaciju, Žuža zdrave slastice, tradicionalni keksi, praline i druge divotice.

Drinkoteka Drinkoteka (Foto: NB)

Ovo je tek početak jer Drinkoteka ima puno planova kako će uveseljavati Zagrepčane i sve one koji navrate u mali raj finih pića i pristupačnih cijena. To potvrđuje ideja vlasnika da napravi mjesto na kojem će ugostitelji nadopunjavati svoju ponudu, a zainteresirani kupovati darove zbog kojih neće bankrotirati.

Drinkoteka u Skalinskoj ulici bit će idealno mjesto za kušanje pića koja se ne mogu naći na svakom koraku i to po poštenim „ciframa“. Kušat će se i viskiji, džinovi, votke… ono što se ne može lako naći po kafićima.

„Bolji komercijalni viskiji po kafićima su oko 25 kuna, a kod nas će se moći kušati svaka klasa u setu po toj cijeni“, doznajemo u dućanu.
To primjerice znači da ako želite popiti crveni, crni, double black, zlatni i platinasti Johhny potrošit ćete 125 kuna i piti tri klase bolje nego u kafiću – gotovo kao na malom festivalu alkoholnih pića.

Drinkoteka Drinkoteka (Foto: NB)

Iako još nisu složene do zadnje boce, s polica mame votke kao što su Beluga, Roberto Cavalli ili legendarno piće koje je putovalo u svemir, sinonim prestiža za vrijeme bivšeg SSSR-a koji se ispijao iz čaša svjetskih uglednika – pogađate? Stolichnaya, naravno. Casa Noble Añejo tekila, kao i probrani domaći i strani džinovi također će pronaći put do obožavatelja finih pića.

Jumbo boce se mogu pronaći od 1000 kuna naviše, a za šmekere tu je i Jack Daniel’s Sinatra Select te Johnny blue anniversary edition. Majstorima koktela već je zapela za oko najveća ponuda Monina u Hrvatskoj, kao i raznih začina te drugih dodataka pa bismo uskoro u Drinkoteci mogli očekivati kakve radionice ili odmjeravanje snaga u mućkanju šarenih pića. Mimo žestokog ima i nešto domaćih vina te pjenušaca čije etikete potpisuje Krešimir Ivančić.

> Odabrali čitatelji: 15 mjesta na kojima se jede dobar roštilj u Zagrebu

U Drinkoteci najavljuju i dostavu o kojoj nisu htjeli puno pričati, ali kako kažu, sve će nam biti jasno kad vidimo fantastično vozilo s retro štihom kako kruži centrom, a očekivati možemo i brojna druga iznenađenja podređena dobroj zabavi.

Može li bolje? Kućica u Gorskom kotaru idealna za odmor u planinama Challet Calla - 12 Challet Calla - 11 Challet Calla - 9 +8 Challet Calla - 8

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju