Eh što mi Hrvati volimo produžene vikende, a još kada se poklopi godina kao ova onda se svakom prazniku poklanja posebno puno pažnje s planiranjem. Osobno sam mišljenja da bi svaki praznik koji pada na nedjelju ili subotu trebalo staviti na petak ili ponedjeljak, treba dati ljudima malo dobrog u životu.

No pošto to u 'Hrvatsitanu' ne funkcionira baš tako onda nam ne preostaje ništa drugo nego prilagoditi se situaciji i iskoristiti ono malo što nam se pruži. Prvi produženi vikend koji nam je na 'meniju' je onaj koji se nadovezuje na blagdan Tijelova (26.svibnja). Umjesto da vikend provedete pržeći se na suncu okrećući meso na roštilju, možda bi bilo najbolje da se opuštate u nekom od wellnes centar širom Lijepe Naše. Kamo poći? Koju masažu odabrati?



LifeClass Terme Sveti Martin

Na sjeveru Hrvatske, odijeljenom Dravom od ostatka države, okružene idiličnom šumom i prekrasnom prirodom smjestile su se LifeClass Terme Sveti Martin. U Termama se nalazi novo uređeni bazen s jednom od najkvalitetnijih termomineralnih voda u Europi, idealno da se vaša obitelj napuni energijom i zdravljem. Kako biste svoje tijelo opustili i pripremili za nove radne pobjede tu je wellnes centar koji je nadaleko poznat po svojim masažama.

Moja preporuka je da isprobate masažu Sveti Martin u kojoj će vas riješiti stresa i napetosti pomoću ulja koštica grožda. Isto tako za svoje najmlađe možete odabrati i Dječju masažu koja je posebno prilagođena najmlađima i njihovom načinu života. Jednom kada ste opustili tijelo red je da ga i nahranite. Prava međimurska kuhinja na moderan, zdravi način. Ne morate brinuti, u Termama Sveti Martin svaki vaš obrok pripremit će s najvećom pažnjom, zdravo i ukusno. Da su namirnice u skladu s njihovom filozofijom zdravog života brine se čak 20 lokalnih proizvođača koji svakodnevno dostavljaju svježe namirnice za potrebe njihovih restorana. Kada ste već jednom u prvom Adria Bike hotelu u Hrvatskoj red je da se i malo provozate biciklom. Međimurje je nadaleko poznato po stotinama kilometara biciklističkih staza, a ako nemate bicikl ne brinite jer isti možete iznajmiti na licu mjesta, detalje posebne ponude pogledajte ovdje.


 
Vela Luka

Na zapadnom dijelu otoka Korčule, u zaljevu dugom 9,2 kilometara, smjestio se miran mediteranski gradić okrenut tradicionalnoj poljoprivredi, ribarstvu i turizmu. Prelijepi krajolik, neiskvarena priroda i prekrasno plavo more ono su što bi vas trebalo privući u ovaj grad. Ako to nije dovoljno onda je tu hotel Korkyra. Ovaj hotel smjestio se u samom centru Vele Luke, tek nedaleko od gradske luke.

Simpatično uređene dizajnerske sobe ono su što bi vam trebalo pružiti pravi početak svakog dana. U sklopu hotela nalazi se i wellnes centar koji nudi sve za regeneraciju tijela, a samo dan ili dva u njemu biti će potrebno da obnovite svoju energiju. Savršeno izbalansirana kombinacija aktivnosti i mira ono su što je svakoj osobi potrebno da bi se opustila, više pročitajte ovdje


 

Opatija

Biser Kvarnera poznat je kao idealno utočište za obiteljski vikend odmor. Sa svojim parkovima, starim austro-ugarskim vilama, šetalištima i plažava, Opatija preko 160 godina privlači posjetitelje iz svih dijelova svijeta. Poznata kao idealna destinacija za organizaciju kongresa i seminara, Opatija polako ali sigurno postaje prepoznatljiva i kao idealna obiteljska destinacija. Lagane šetnje uz more savršene su za opuštanje i zbližavanje s obitelji. Opatija je poznata po znamenitostima kojima obiluje, stoga bi bio grijeh ne vidjeti 'Djevojku s galebom', koja je svojevrsni simbol grada. No da se ne bi sve svelo samo na šetanja pobrinut će se hotel Grand Hotel Adriatic. Sa svojom bogatom wellnes ponudom omogućit će vam da se regenerirate i opustite, a bogati animacijski program pobrinut će se da se vaši najmlađi dobro zabave i potroše energiju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju