1. Ispržite jaja na kajganu s komadićima kuhane šunke.

2. Kockice šunke možete dodati proljetnoj fritaji ili omletu.

3. Napravite hladnu salatu od sjeckanog povrća i voća. Odlično će vam odgovarati kombinacija luka, kruški, kuhanih jaja i šunke.

4. Napravite toplo-hladnu salatu na bazi tjestenine, mesa i povrća.

5. Ispecite palačinke, napunite ih sirom i šunkom pa ispohajte kao što biste to učinili s bečkim šniclom.

Šunka u kruhu Hrana i piće Najsočnija šunka u kruhu uz koju vam neće biti potreban niti jedan prilog

6. Manje kalorična varijanta: palačinke nemojte pohati, a umjesto sira odaberite svježu salatu, na primjer - matovilac.

7. Kockice šunke dodajte u proljetnu juhu i tako osnažite okus ovog sezonskog hita.

8. Skuhajte gusto varivo od graha.

9. Upotrijebite za pripremu umaka bolognese.

Jaja na kajganu sa šunkom Jaja na kajganu sa šunkom (Foto: Stockfood)

10. Ispohajte kriške kuhane šunke, pa poslužite uz salatu od sezonskog povrća.

11. Ispecite pizzu od tijesta kojeg ste sami zamijesili.

12. Pomiješajte s kuhanom tjesteninom, povrćem, sirom, svježim jajima i vrhnjem pa zapecite u pećnici i poslužite uz hrskavu zelenu salatu.

13. Napunite pileća prsa šunkom, sirom i začinima, zarolajte u oblik valjka pa skuhajte u vodenoj kupelji ili ispecite na tavici.

14. Zapecite komadiće šunke s krumpirom i začinskim biljem u pećnici.

15.  Ispecite slane muffine s dodatkom šunke.

Ideju za kulinarske majstorije od ostataka uskrsne šunke pronađite u našoj slasnoj fotogaleriji.

Male tajne najslasnije janjetine za savršeni Uskrs Janjetina - 5 Janjetina - 1 Janjetina - 3 +2 Janjetina - 2