Nekad tek mjesto u pustinji, danas grad u kojem postoji sve što možete zamisliti. U posljednjih dvadesetak godina ovdje je niknulo toliko čudesnih i luksuznih zgrada, a s obzirom na vozni park i aute koje viđate na cestama, na trenutke vam se čini kao da ovdje žive samo bogataši. No, prije nego odete, evo nekoliko savjeta koji bi vam mogli dobro doći u najvećem gradu Ujedinjenih arapskih emirata.

> Nevjerojatne činjenice o najvišoj zgradi na svijetu

1. Postoji i život van nebodera

Jest, grad obilježavaju brojne visoke građevine koje paraju nebo, no Dubai ima i povijest koja nije tako siromašna. Prošećite do dijela po imenu Dubai Creek. Radi se o originalnom centru grada gdje i dan danas trgovci s Bliskog istoka dolaze prodavati svoju robu. Iranski tepisi, omansko srebro, ovdje zbilja ima svega, a vi, naravno, niste obvezni ništa kupiti, možete samo i razgledavati.2. Hrana je fantastična

Jedna od prednosti kod ogromnih gradova uvijek je i bogat izbor različite hrane, a toga ovdje zbilja ne manjka. I ne, u igri nisu samo luksuzni restorani, iako njih ima koliko vas volja, već u kvartu Bur Dubai možete uživati u hrani na ulici i jesi specijalitete pripremljene na iranski, filipinski, jemenski, indijski, pakistanski i afganistanski način.

3. Ne treba vam burkini

Ne bojte se, nitko vam neće ništa nažao učiniti zbog kupanja u bikiniju. Iako UAE jest muslimanska zemlja, nije konzervativna koliko bi se stereotipno moglo zaključiti. Obucite se kao i u Europi, kratke hlače su skroz u redu, a nema potrebe ni za pokrivanjem kose.

4. Ipak uzmite nešto toplo


Trebat će vam za šoping centre koji su ovdje prava atrakcija, a klima u njima radi svom snagom. Također, ako planirate posjetiti veličanstvenu Jumeirah džamiju, morate imati na umu da u nju ulazite pristojno odjeveni.

5. Taksiji su jeftini

Metro je još jeftiniji, no i taksiji su sasvim prihvatljivi. Mnoge stanice metroa nisu baš na najzgodnijim lokacijama, tako da, slobodno uzmite taksi i ostavite napojnicu dobrom vozaču.6. Alkohola ima

I to prilično mnogo. Restorani, barovi i klubovi toče alkohol, no ipak, nemojte se sad baš opiti pa bauljati ulicama. U tom slučaju riskirate intervenciju policije, a završiti koji dan na hlađenju ne bi bila najzgodnija stvar.

7. Pripazite gdje se ljubite

Izbjegavajte ljubljenje u javnosti i ne privlačite pažnju na taj način. Ovo uključuje i klubove, hotele, taksije i plaže, tako da, pripazite i ljubite se do mile volje unutar vaše hotelske sobe. Naravno, seks u javnosti nemojte ni pokušavati.

8. Vruće, vruće, užasno vruće

Reći ćete, "navikli smo na visoke temperature po ljeti". Točno, ali ni blizu ovakve. Kad živa pokaže 50 stupnjeva, bježite u hlad ili klimatiziranu prostoriju, a ako hoćete ići kad je ipak malo ugodnije, birajte razdoblje od studenog do ožujka.

9. Spa centri su divota

I svi koji su ih isprobali, kažu da takvih nema nigdje na svijetu. Izbjegnite mjesta za uljepšavanje u šoping centrima i radije takva mjesta potražite u hotelima. Skupi su, točno, ali vrijede svakog dolara.10. Šoping centri su zapravo, prilično zabavni

Ignorirajte ljude koji "pljucaju" po šoping centrima u Dubaiju. Istina, oni nisu mjesta kulture, ali su prilično zabavni. Ogromni akvariji, skijaške staze, klizališta, kina sve to možete naći u njima, tako da, šoping je ovdje često sporedna stvar.

> Hotel koji će imati svoju džunglu, a goste će dočekivati roboti

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju