Svojom kulturom i poviješću Europa plijeni pažnju cijeloga svijeta. U toj priči jedni od najvećih magneta su poznati trgovi iza kojih stoje nevjerojatne priče. 

Izdvojili smo najveće "mamce" za turiste u kojima možete uživati i u našoj fotogaleriji i, nadamo se, inspirirati za sljedeće europsko putovanje!

Španjolski trg, Sevilla

Monumentalna Plaza de Espana ili Španjolski trg zapanjujući je primjer andaluzijske arhitekture. Većinu je dizajnirao Anibal Gonzales za Iberoameričku izložbu 1929. godine, a i danas se smatra jednim od najljepših dijelova Seville.

Rynek Główny, Krakov

Rynek Glowny najveći je srednjevjekovni trg u središnjoj Europi, a prostire se na 3,79 hektara u starom dijelu Krakova. Na njemu se ističu veličanstvene palače, gotičke crkve i elegantne povijesne kuće, kao i velika natkrivena tržnica.

Plaza Mayor, Salamanca

Ovaj trg iz 17. stoljeća u Salamanci nekad se koristio za borbe bikova, a danas je glavno mjesto nalaženja među lokalnim stanovništvom te turistima. UNESCO ga je stavio na popis Svjetske baštine.

Najljepše ulice svijeta - 6 Putovanja Je li ovo uistinu 10 najljepših ulica na svijetu?

Piazza del Campo, Siena

Sienna je jedan od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova u Italiji, a glavni je trg bez sumnje dragulj na njezinoj kruni. Na njemu se ističe Pallazi Signorili, kao i fontana radosti (Fonte Gaia).

Starogradski trg, Prag

Glavni trg u Pragu smatra se jednim od najljepših povijesnih lokaliteta u cijeloj Europi. Izgrađen je u 12. stoljeću, a na njemu se izmjenjuju veličanstvene zgrade i objekti – od gotičke crkve Týnský chrám preko zapanjujuće Gradske vijećnice do spektakularnog Astronomskog sata.

Grand Place, Bruxelles

Prekrasni trg u Bruxellesu s razlogom je smješten na ljestvicu Svjetske baštine UNESCO-a. Ne samo da oduzima dah svojom zapanjujućom arhitekturom već je i svake druge godine u kolovozu prekriven monumentalnim cvjetnih tepihom napravljenim od svježih begonija.

Crveni trg, Moskva

Crveni trg srce je Moskve. Ovdje se nalaze neke od najpoznatijih građevina glavnog grada najveće države svijeta, kao što su katedrala sv. Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej, ali i brončane statue Kuzme Minina te Dimitrija Požarskog.

Moskva, Rusija Putovanja 10 neobičnih činjenica o najvećoj državi svijeta

Trg svetog Marka, Venecija

Trg svetog Marka u Veneciji okružen je veličanstvenim zgradama i romantičnim palačama, a na njemu se postebno ističe bazilika sv. Marka – izvrstan primjer bizantske arhitekture.

Place Vendome, Pariz

Iako se Pariz ponosi s nekoliko spektakularnih trgova, Place Vendome često nazivaju najljepšim. Izgrađen je 1702. godine u obliku osmerokuta, a okružen je intrigantnim zgradama s kolonadama.

Marijin trg, München

Marienplatz, odnosno Marijin trg ponos je Münchena te najbolja početna stanica za istraživanje ovog njemačkog grada. Nikako ne smijete propustiti zabavnu izvedbu Glockenspiela – jednog od najvećih animiranih satova u Europi, koje se oglasi tri puta dnevno.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju