Tornado čips je najbolji dokaz da hrana ne treba biti skupa da bi bila ukusna. Štoviše, za izradu ove ulične grickalice potreban vam je tek krumpir, sol, ulje, ali i nešto vještine s nožem.

Priprema krumpira za tornado čips:
1. Odrežite rub manjeg krumpira u kori, pa kroz njega nježno provucite štapić za ražnjiće cijelom duljinom.

2. Postavite krumpir na dasku za rezanje, pa oštrim nožem i s jednom rukom zarezujte krumpir pod kutom u smjeru kazaljke na satu.

3. Paralelno s rezanjem drugom rukom krumpir okrećite u suprotnom smjeru od kazaljke na satu dok ne dođete do kraja krumpira.

4. Ako niste vješti s nožem, spiralni krumpir možete izrezati i s ovim aparatom.



Nježno razdvojite listiće krumpira na štapiću, pa ga uronite u vruće ulje u loncu ili fritezi na nekoliko minuta dok ne dobije zlatno-žutu boju. Papirom za upijanje masnoća odstranite višak ulja, a vrući tornado čips posipajte sa solju i paprom, ili začinima po željama.

Tornado čips možete pripremiti i u pećnici. Razdvojite listiće spiralnog krumpira, položite na papir za pečenje, lagano premažite s nešto ulja i soli, pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva Celzija oko 20 minuta.

Savjet plus:
Tornado čips možete poslužiti i s naribanim sirom, šalšom od rajčice i začinskog bilja ili uobičajenim umacima za pomfrit.

5 kulinarskih zakona za savršeno pečen krumpir Krumpir Krumpir Krumpir - 3 +3 12. Krumpir

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju