U trendu Varivo od mahuna Tjedni jelovnik 7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume"


Prženje špeka u tavici na štednjaku hedonističko je iskustvo u kojem mogu uživati sva osjetila.

Istovremeno, riječ je o vrlo neurednom činu, jer masnoće 'špricaju' na sve strane, uključujući i zidove, i pod, i napu, a bogami i  vašu odjeću. Nadamo se da je nastradala samo pidžama...


Umjesto toga, kriške špeka pokušajte ispržiti u pećnici, garantiramo vam iznenađenje, ali pažljivo pratite upute!


1. Položite tanke kriške špeka na lim na koji ste stavili papir za pečenje. Pobrinite se da se kriške međusobno ne dodiruju.

2. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva Celzija oko 15 minuta.

3. Masnoća će isteći na papir i lim, a svaka se kriška ravnomjerno ispeći.

Dobar tek!