1. Privatni otok

Dosta vam je gužvi turista na plažama? Probajte iznajmiti privatni otok na kojem vlada totalni mir. Bird otok u blizini Belizea može biti vaš za 'samo' 2.770 kuna po danu, a dolazi s potpuno opremljenom smočnicom, roštiljem, pedalinama i kajakom.

2. Kuća u ogledalima

Svi oni koji se dive svojem odrazu u ogledalu, oduševit će ova kuća u Pittsburghu u Pennsylvaniji. Riječ je studiju koji je iznutra i izvana obložen brojnim ogledalima, a u kojem su izložena i brojna umjetnička djela. Možete ju unajmiti po cijeni od 1.157 kuna po danu.

3. Morska školjka

Prespavati možete i u morskoj školjki. Ako vam ovo arhitektonsko čudo nije dovoljan mamac, znajte da se kuća nalazi na rajskoj lokaciji, odnosno na meksičkom otoku Mujeres, a dolazi i s privatnim bazenom. Cijena? Prava sitnica od 2.097 kuna po danu.



4. Kuća na stablu

Prema anketi Airbnb-a ova je kuća na drvetu u Atlanti, u saveznoj američkoj državi Georgiji, proglašena najpoželjnijim mjestom za odmor u siječnju 2016. Iako nudi samo jednu sobu i jedan krevet, u gostima budi radoznalu djecu koji bez razmišljanja plaćaju 2.930 kuna za noćenje.

5. Kuća od bambusa

Smještena u dolini rijeke Ayung na Baliju, ova je četverokatnica napravljena isključivo od bambusa. Možete je iznajmiti za 2.285 kuna po danu, a u cijenu je uključen i catering za sva doručak, ručak i večeru.

6. Dvorac

Tko nije barem jednom sanjao da spava u dvorcu? Ova zapanjujuća građevina iz 19 stoljeća u Cumbriji u Engleskoj može smjestiti 30 gostiju u 15 privatnih soba. Uz standardne kule i tornjeve, ovdje možete naići i na tajne prolaze te tajni vrt kako i priliči ovoj aristokratskoj avanturi. Noćenje stoji samo 1.235 kuna po osobi.

7. Kockasta kuća
Ova unikatna kuća u Rotterdamu ima oblik kocke, prostire se na tri kate, ali sadrži tek dvije spavaće sobe koje se mogu unajmiti po cijeni od 1.045 kuna po danu. Gornji kat pretvoren je u čarobnu prostoriju koja pruža vidikovac od 360 stupnjeva na ovaj nizozemski grad.



8. Soba u mjehuru
Spavati možete i pod zvijezdama, odnosno u sobi okruženom prozirnim mjehurom koja se nalazi u Dournazacu u Francuskoj. S obzirom na konstrukciju, zaštitit će vas od svih vremenskih nepogoda, a omogućiti savršen pogled na zvjezdano nebo. Za cijenu od 1.164 kuna po danu dobit ćete i kupaonicu te jaccuzi.

9. Replika spavaće sobe Vincenta Van Gogha
Replika Van Goghove spavaće soba u Arlesu koju je nizozemski majstor naslikao tri puta, napravljena je u Chicagu. U istoj možete prespavati za samo 70 kuna po noći.

10. Ukleta kuća
Ova je kuća izgrađena 1860. godine u Bromleyu u Missouriju, a u njoj je nekoć bila bolnica, pogrebna tvrtka i lokalna brijačnica. Tko god ju je posjetio posvjedočio je da se u njoj može osjetiti jake paranormalne aktivnosti. Ako se usudite, možete je iznajmiti za 3.051 kunu ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju