Sastojci za 4 osobe:
3 velika jaja
5 bjelanjaka
280 g svježeg špinata
200 grama cherry rajčica
4 kriške sira mozzarella
1 veći luk
2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

U trendu Punjenje paprika Male tajne 5 pogrešaka zbog kojih punjene paprike nikad nisu dovoljno ukusne Ispecite sočan i mekan svinjski kotlet Za prste polizati Savršeni svinjski kotleti: Trik za sočno i mekano meso koje će svi obožavati Piyaz Omiljeni piyaz Osvježavajuća, ali zasitna: Turska salata od graha koja može poslužiti kao kompletan obrok

1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj metalnoj tavi, pa na njemu prepržite luk narezan na sitne komade dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko jedna minuta.

2. Prebacite luk u posebnu zdjelu, u kojoj ste izmiješali jaja i bjelanjke, te dodali narezani špinat.

3. Vratite u tavu cijelu smjesu, a po vrhu rasporedite cherry rajčice narezane na polovice. Poklopite tavu i pustite da se tako peče oko četiri minute dok se smjesa od jaja ne počne stvrdnjavati po rubovima.

4. U prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva stavite fritatu na oko četiri minute dok se termički ne obradi i vrh jela.

5. Prekrijte površinu fritate mozzarellom i pustite da se peče još oko minute dok se sir ne rastopi.

6. Prerežite na četiri dijela i poslužite s kriškom tosta od cjelovitih žitarica. Dobar tek!