Putovanja

Iznenađujuće otkriće: Ovo je najjeftiniji glavni grad u Europi

18.9.2018
Skoplje, Makedonija

Drugi najjeftiniji glavni grad u Europi za posjet je Priština na Kosovu, dok je brončana medalja u ovom izboru pripala Podgorici u Crnoj Gori.

Misteriozni ruski krater star 250 godina za koji nitko ne zna kako je nastao

17.9.2018
Krater Patomsky - 2

Jedni su tvrdili da je krater Patomsky zapravo tajni gulag, a drugi su govorili da je nusproizvod misterioznih nuklearnih testiranja.

Opasno mjesto: Samo 8 pilota smije sletjeti na ovaj aerodrom

17.9.2018
Zračna luka Paro u Butanu - 2

Paro ima jednu betonsku pistu koja je duga tek 1981 metara koja iziskuje brzo spuštanje, pa ovdje zna sletjeti samo osam posebno kvalificiranih pilota.

Oprez, stiže poplava! Prekrasna zemlja u kojoj čamac košta (samo) 140 kuna

17.9.2018
Bagladeš, tržnica - 2

Iako je riječ o nevjerojatno niskom iznosu za hrvatske prilike, u ovoj zemlji veći dio stanovnika radi za otprilike 2 dolara po danu te im nije lako priuštiti si takav luksuz.

Vratite grad građanima: Meka turizma zabranjuje "online" iznajmljivanje apartmana?

10.9.2018
Pariz

U Parizu se trenutno za najam nudi više od 60 tisuća apartmana, čime je grad zapravo najveće Airbnb tržište, a procjenjuje se kako svaki u svakom četvrtom stanu ne žive Parižani.

Prvi izbor Billa Gatesa: Skriveno mjesto na našoj obali zbog kojeg se isplati spustiti s autoceste

27.1.2017
Skradin

Ako vas put ponese prema Šibeniku ili nekom od drugih gradova na jugu, svakako razmislite o tome da se skinete s autoceste i istražite ovaj mali grad bogate povijesti.

Pronašli smo "gradonačelnika": Tajanstveni kameni grad na Hvaru u koji samo rijetki smiju ući

12.3.2018
Kameni grad - 11

Dugo se nije znalo što je Kameni grad i kako je nastao – situacija idealna za plasiranje svakojakih teorija. Od one o izvanzemaljcima do prizemljenijih, poput one da kamenje prebire i slaže glazbenik (trubač!) iz Beča koji godinama ljetuje u obližnjoj Vrboskoj...

Savršeno djelo prirode: Jezero u blizini Šibenika koje treba staviti na razglednice

12.2.2018
Jezero Torak - 6

Jezero Torak nalazi se oko 12 kilometara udaljeno od Šibenika. Smatra se nepresušnim vrelom čiste vode kojom opskrbljuje okolicu.

Zapanjujući prizor: Je li ovo osmo svjetsko čudo?

14.9.2018
DeadVlei u Namibiji - 2

Iako temperature u namibijskoj pustinji mogu dosegnuti 50 Celzijevih stupnjeva, mrtvu močvaru u Sossusvleiju posjećuju brojni turisti tijekom cijele godine – pješice, na quadovima ili čak u balonu.

Čudo prirode: Jesu li ovo najspektakularniji slapovi na svijetu?

14.9.2018
Slapovi Iguazu - 4

Slapovi su sastavni dio Nacionalnog parka Iguazu u Argentini i Brazilu, a UNESCO ih je stavio na poznatu listu Svjetske baštine u osamdesetim godinama prošlog stoljeća.