U zagrebačkoj Laubi ljubitelji vina koje zanima nešto više o domaćoj tradiciji mogu posjetiti 1. reviju vina od autohtonih hrvatskih sorata Vina od davnina.
Organizator ove manifestacije, revije vina autohtonih hrvatskih sorata vinove loze jest Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, uz Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatski centar za poljoprivredu hranu i selo kao suorganizatore, te Agronomski fakultet u Zagrebu, Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita kao partnere.

Na reviji će u Laubi izlagati više od sedamdeset vinara s više od 150 etiketa vina isključivo autohtonih hrvatskih sorata, koje će posjetitelji moći kušati i kupiti izravno od proizvođača te saznati priče vezane uz svaku pojedinu sortu.

Vina od Davnina - 4 Vina od Davnina - 4 (Foto: Facebook@vinaoddavnina)

U sklopu revije 13. i 14. travnja u Laubi, održat će se zanimljiv program ispunjen radionicama kušanja i predavanjima. S namjerom povećanja količina i podizanja kakvoće vina autohtonih sorata, ali i povećanja udjela vina autohtonih sorata na tržištu, revija će na jednom mjestu okupiti znanost, struku, nadležne institucije, vinare i potrošače kako bi se analiziralo postojeće stanje, detektirali problemi te kontinuirano počelo raditi na njihovu rješavanju. Ulaz na reviju je slobodan, a izložena vina na reviji mogu se kušati uz kupnju čaše (50 kuna). Mjesto na radionici potrebno je rezervirati. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju