Voditelj zagrebačkog restorana RougeMarin i vrsni chef Marin Medak ovog ljeta priprema gurmansku turu po Hrvatskoj. Mastercard Food truckom obići će  Pulu, Rijeku, Pag, Šibenik, Omiš, Dubrovnik i Zagreb te pripremati specijalitete od domaćih namirnica. U hedonističkom kamiončiću posjetitelji će moći potražiti burger od tune, sporo pečenu janjetinu, pržene inćune, komišku pogaču, orzoto od sipe, buzaru od dagnji, salatu od hobotnice te mladi ovčji sir. 

„Stvaranje novog jela je uvijek iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnim pa je tako i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu mediteransku tradiciju, lokalne namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food dimenziju jela. Današnji užurbani stil života nas tjera da nešto s nogu, usput pojedemo pa kad je već tako zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano“, rekao je Marin Medak.

Mastercard Food truck road trip - 3 Mastercard Food truck road trip - 3 (Foto: PR) ž

Poseban razlog za uživanje u ovom gastronomskom iskustvu imat će korisnici Mastercard i Maestro kartica koji će dobiti 15% popusta i posebnu kuharicu Food truck road trip.

“U Mastercardu smo prepoznali Hrvatsku kao jednu od omiljenih svjetskih turističkih destinacija, a inicijativama poput ove našu zemlju pretvaramo u još zanimljivije odredište za domaće i strane turiste“, rekla je je Gea Kariž iz Mastercarda. „To svakako činimo i novim izdanjem projekta Priceless Croatia (www.priceless.com) koje nudi gotovo 50 jedinstvenih i ekskluzivnih iskustava u destinacijama diljem Hrvatske.“

> Samo kod nas: 3 stvari zbog kojih morate posjetiti Ugljan

Raspored turneje Mastercard Food truck road trip

PULA, Narodni trg (25. - 26. srpnja)
RIJEKA, Trg 111. brigade hrvatske vojske (27. - 28. srpnja)
PAG, Branimirova obala (31. srpnja - 1. kolovoza)
ŠIBENIK, Poljana (3.- 5. kolovoza)
OMIŠ, Nasip Toreta (6. - 7. kolovoza)
DUBROVNIK, Šetalište kralja Zvonimira (8. - 9. kolovoza)
ZAGREB, točna lokacija bit će objavljena naknadno (25. - 26. kolovoza)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju