Netko dobro trči, netko je izvrstan u vožnji bicikla, a netko u plivanju. No, ukoliko se želite baviti triatlonom, u svakoj od ove tri stvari morate biti i više nego dobri, jer se ovaj sport sastoji upravo od toga!

Najčešća triatlonska utrka se sastoji 1500 metara plivanja, 40 kilometara vožnje biciklom i 10 kilometara trčanja, a poznata je pod nazivom i 'olimpijska' jer se upravo takve udaljenosti svladavaju i na Olimpijskim igrama, gdje je triatlon prisutan od 2000. godine i igara u Sydneyu.

No, nekima očito trčanje, plivanje i bicikliranje na ovakvoj duljini ne predstavlja izazov, pa se odlučuju na ekstremni triatlon, gdje sami sebi zadaju zadatke koji graniče s Heraklovim!

Jedan od takvih je i Britanac Sean Conway, kojeg su tamošnji mediji prozvali 'britanskim Forrestom Gumpom', zbog broja kilometara koji je pretrčao, ali i dugačke brade, baš poput Forresta. Naravno, nije samo trčao, već i plivao i vozio bicikl, a na ovaj način u 85 dana, uspio je proći cijelu obalu Velike Britanije!

Njegov put krenuo je iz mjesta Lulworth Cove, na jugu zemlje, gdje je sjeo na bicikl. Kad je jednom krenuo gotovo se nije zaustavljao, te je biciklom prešao nevjerojatnih 6759 kilometara, nakon čega je na red došla trkačka dionica. S ozlijeđenim koljenom otrčao je nešto više od 1300 kilometara, a svaki dan je u prosjeku otrčao više od jednog maratona (maraton iznosi 42 kilometara). Naposljetku, završivši s trčanjem, odmah se bacio na plivanje. Od Brightona do Lulwortha (početne točke) udaljenost iznosi 193 kilometra, ali ovaj čovjek je i to svladao kao Veljko Rogošić u najboljim danima.

Uostalom, dobar dio njegova putovanja nalazi se i na Youtubeu, pa zavirite i doznajte kako se to u 85 dana biciklom i dobrom kondicijom može prijeći cijela britanska obala.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju