Tini Uglješić s bloga Zelenarium, čije recepte odnedavno možete naći na stranicama JaKuham, takav se ‘klik’ desio pretprošlo ljeto nakon što je, igrom slučaja, u knjižnici pred ljetni godišnji odmor posudila knjigu „U 12 koraka do sirove hrane“, Victorie Boutenko.

„Sam pojam 'sirova hrana' nije mi ništa značio, knjiga nije bila beletristika, kao ostatak knjiga koje sam držala u ruci, ali me vjerojatno zaintrigirala ideja da u tri tjedna, oslobođena stresa i obaveza, saznam nešto novo. Sve što se nakon toga desilo, pretvorilo se u razloge zbog kojih sam odlučila početi pisati blog.

Zapravo, blog želim iskoristiti kao most kojim ćete kročiti na otok na kojem vlada jednostavan i revolucionaran odnos prema životu i svijetu koji nas okružuje, a koji proizlazi iz onoga što jedemo. Zvuči čudno? Zavirite sa mnom u taj svijet, možda vam baš ja pomognem da doživite taj ‘klik’.“ kaže Tina, i nastavlja.


Pročitajte Tinine recepte:
>>>Čokoladne kocke
>>>Sirova torta od bundeve
>>>Hranjiv doručak sa chia sjemenkama
>>>Brzi jogurt sa šafranom

„Kako ne bih nekoga navela na pogrešan zaključak, moram naglasiti da moja prehrana nije 100% sirova (još uvijek), ali je njen udio znatno veći u odnosu na termički obrađenu hranu. Mislim da u životu ne treba forsirati stvari, pa zato znam da kada i ako dođe trenutak u kojem ću prijeći na 100% sirovu hranu, da će se to dogoditi spontano. Činjenica je da sada, više nego ikada, primjećujem koliko mi određene kombinacije kuhane i pečene hrane škode, i da takvu hranu sve više zamjenjuje sirova hrana.“


Iako mnogi od vas nisu ni čitali dalje od dijela sa sendvičima i pizzama, nadamo se da je većina čitatelja punkufera shvatila poruku mlade blogerice/kuharica, i da će joj pružiti priliku napravivši makar jedan njezin recept. Sve njezine ideje, igrarije i recepte možete pronaći u rubrici JaKuham na web stranicama Jamnice.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju