Zaboravite klasične restorane, s lijepim urednim zidovima, slikama, hranom u slijedovima i ostalim sličnim stvarima. Ovaj restoran u Kini će, svima koji imaju dovoljno novaca, zbilja pružiti jedinstveno iskustvo jedenja. Nažalost, sudeći o cijeni, bit će to samo zabava za odabrane

Skriven u starom dijelu Šangaja, restoran Ultraviolet definitivno je jedan od najinovativnijih restorana na svijetu.

Na meniju vas očekuje pravo bogatstvo, a riječ je najčešće o specijalitetima zapadnoeuropske kuhinje. Svi oni se poslužuju u visokotehnološkim prostorijama, pa ovdje imate dojam da ste u svemirskom brodu, a ne u restoranu.

Za ovakav koncept restorana najzaslužniji je kuhar Paul Pairet, nositelj titule 'Chef's Choice Award' za 2016. godinu u Aziji. Dakle, u restoranu budućnosti, dobivate i najboljeg kuhara Azije.

Do samoga restorana vozi vas autobus, a pri dolasku u 'glavnu prostoriju' dočekat će vas video zidovi, ogromni zvučnici, razne vrste osvjetljenja i osvježivači zraka.


Za menu je zaslužan glavni kuhar, koji je sa svojim timom napravio pravo čudo. Uz jelo, na video zidovima se izmjenjuju slike, čuje se lagana glazba, osjete se mirisi, a ovisno o jelima varira i svjetlo. Svime se upravlja iz kontrolne sobe. Pairet i sam priznaje kako su jela dizajnirana da uz video, glazbu i mirise čine posebnu atmosferu: 'Spremamo 22 slijeda i uz svako slijedi prikladna atmosfera, miris i zvuk'.

Ako imate novaca i u Šangaju ste, svakako javite dojmove iz Ultravioleta, ali ne zaboravite rezervirati mjesto na vrijeme, jer restoran istovremeno ne prima više od deset gostiju.

A cijena? Prava sitnica. 6 i pol tisuća kuna po glavi. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju