Ako vam je jedna od dragih stvari boravka u hotelu mogućnost stavljanja znaka „ne ometaj“ na kvaku, odluka triju američkih hotelskih lanaca nikako vam se neće svidjeti.

Naime, oni su odlučili kako je došlo vrijeme za ukidanje ovog znaka, jer mnogim gostima i dan-danas nije jasno kako hotelsko osoblje ima pravo ući u sobu bez obzira na znak ako se radi o sigurnosnim ili nekim drugim važnim razlozima.

Hotelska soba Hotelska soba (Foto: Thinkstock/Guliver)

Hoteli koji su se odlučili na ovaj potez su Boyd Gaming, Wynn Resorts i Hilton u Las Vegasu, a njima su se pridružila i četiri Disneyjeva hotela. Hoteli Hilton dosad su primjerice imali politiku po kojoj bi reagirali ulaskom u sobu ako znak „ne ometaj“ stoji na vratima duže od 24 sata, ali i inače je uobičajena praksa pogledati sobu barem jednom dnevno, da vide je li sve u redu s gostima, ali i provjere stanje hotelske sobe.

Gosti ovu odluku nisu primili s oduševljenjem te su iskazali svoje neslaganje, nazvavši nove mjere narušavanjem privatnosti. Ipak, hoteli se s time ne slažu, te tumače kako su i dosad uvijek imali ista prava koja se tiču ulaska u sobu, a na ovaj način žele samo podići sigurnosni nivo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju