Kad dođete na posao i iza vas je "naporan" vikend, a nabrzinu se trebate razbuditi i doći sebi, nema bolje stvari od kave. Hvala nebesima na gorkoj kavi (nitko nikad nije rekao). Pijuckanje gorke kave većini je veliko razočaranje, ali dan se mora nastaviti i uz takav okus. Srećom, možete popraviti okus svoje kave s mrvicom, ni manje ni više nego – soli!

U trendu Ljetna salata od rajčica A tako jednostavno Recept za najbolju salatu od rajčice! Toliko je fina da je možete jesti i bez mesa Nova plaža Žnjan - 4 Već je gužva Ča će mi Copacabana: Nova plaža Žnjan u Splitu izgleda svjetski, ali do kada? Tarifa ima predivne pješčane plaže Spektakl Europski Bali: Ima predivne pješčane plaže, a koktel u beach baru platit ćete samo 3 eura

Osim što ćete tako smanjiti gorčinu i samim time potrebu za nezdravim šećerom, pa i mlijekom, kava će imati bolji okus. Savršena mjera prema gastrostručnjaku Altonu Brownu jest četvrtina žličice soli i dvije žlice mljevene kave na veliku šalicu vode. Naravno, ako vam je njegova preporuka o količini kave previše, prilagodite je vlastitom ukusu.

Što vam treba: Kava i sol

Što radite: Stavite sol u gorku kavu i promiješate

Zašto funkcionira: Sol se neobično veže na okusne pupoljke koji detektiraju gorčinu i zaustavlja ih da obavljaju svoj posao. Znanost, čista znanost!

Rezultat: Možda ćete osjetiti blagi trag slanoće, ali ako preferirate slanu notu prije gorkog, ovaj trik idealan je za vas. 

Pojačati vatru ili ne? Česta pogreška zbog koje tjestenina nije dovoljno fina – a mogla bi biti Tjestenina +0 Tjestenina