Kad dođete na posao i iza vas je "naporan" vikend, a nabrzinu se trebate razbuditi i doći sebi, nema bolje stvari od kave. Hvala nebesima na gorkoj kavi (nitko nikad nije rekao). Pijuckanje gorke kave većini je veliko razočaranje, ali dan se mora nastaviti i uz takav okus. Srećom, možete popraviti okus svoje kave s mrvicom, ni manje ni više nego – soli!

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Osim što ćete tako smanjiti gorčinu i samim time potrebu za nezdravim šećerom, pa i mlijekom, kava će imati bolji okus. Savršena mjera prema gastrostručnjaku Altonu Brownu jest četvrtina žličice soli i dvije žlice mljevene kave na veliku šalicu vode. Naravno, ako vam je njegova preporuka o količini kave previše, prilagodite je vlastitom ukusu.

Što vam treba: Kava i sol

Što radite: Stavite sol u gorku kavu i promiješate

Zašto funkcionira: Sol se neobično veže na okusne pupoljke koji detektiraju gorčinu i zaustavlja ih da obavljaju svoj posao. Znanost, čista znanost!

Rezultat: Možda ćete osjetiti blagi trag slanoće, ali ako preferirate slanu notu prije gorkog, ovaj trik idealan je za vas. 

Pojačati vatru ili ne? Česta pogreška zbog koje tjestenina nije dovoljno fina – a mogla bi biti Tjestenina +0 Tjestenina