Iza vas je "naporan" vikend, a nabrzinu se trebate razbuditi i doći sebi? Hvala nebesima na gorkoj kavi (nitko nikad nije rekao). Pijuckanje gorke kave većini je veliko razočaranje, ali dan se mora nastaviti i uz takav okus. Srećom, možete popraviti okus svoje kave s mrvicom, ni manje ni više – soli!

Što vam treba: Kava i sol

Što radite: Stavite sol u gorku kavu i promiješate

Zašto funkcionira: Sol se neobično veže na okusne pupoljke koji detektiraju gorčinu i zaustavlja ih da obavljaju svoj posao. Znanost, čista znanost!

Rezultat: Možda ćete osjetiti blagi trag slanoće, ali ako preferirate slano prije gorkog, ovaj trik idealan je za vas. 

Ako imate malo više energije proslavite Svjetski dan kave i ovim receptima: 

Recept za vatrenu kavu s čokoladom koja "diže iz mrtvih"

Međimurska kava: Tradicionalan desert koji se doslovno podigao iz pepela

Jutarnja bomba: Recept za frape koji će vas dignuti iz kreveta