Možda najzelenija stanica željeznice na svijetu nalazi se u Madridu i predstavlja utočište od buke i kaosa užurbanih ulica. Od 1992. godine stanica Atocha pruža mir prolaznicima i s vremenom postaje sve zelenija. Klupe postavljene među 7 tisuća biljaka i više od 260 domaćih i egzotičnih vrsta mnogima je omiljeno mjesto za šetnju ili kavu uz dobru knjigu, čak i ako ne čekaju brzi vlak za Barcelonu ili Andaluziju.

Od glavnog trga Puerta del Sol pješice je potrebno manje od pola sata.
Ondje dolaze i oni koji žele razgledati biljke tropskih krajeva, prošetati između polinezijskih kokosa, kraljevskih palmi i mahagonija s Kube, brazilski kaučukovac, stabala banana s Filipina i impresivno putujuće drvo s Madagaskara koje se tako naziva zbog zaliha vode koje sadržava u sebi.

Među biljnim primjercima koje vrijedi razgledati zasigurno su i biljke mesožderke te japanski ginko.

Neko vrijeme su u jezercima vrta boravile kornjače koje su neodgovorni vlasnici životinja napustili i bacili ih u divljinu. Biolozi su ih spasili i umjesto eutanazije odlučili su im dati drugu priliku. U međuvremenu su kornjače dobile novi dom jer im je gužva postala prevelika. 

7 razloga zašto bismo sa sobom na posao trebali ponijeti jabuku Jabuke i hrana s dodatkom ovog voća - 5 Jabuke i hrana s dodatkom ovog voća - 1 Jabuke i hrana s dodatkom ovog voća - 2 +4 Jabuke i hrana s dodatkom ovog voća - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju