Svjetsko nogometno prvenstvo 2034. godine moglo bi se održati u futurističkom skijalištu Trojena, barem ako pitate saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana, koji bi tako i Kataru "pokazao tko je gazda".

Vertikalno planinsko selo s golemim umjetnim jezerom dio je Neom Cityja – golemog projekta Saudijske Arabije za diversifikaciju gospodarstva i smanjenje ovisnosti o nafti vrijednog trilijun dolara.
Neom će se sastojati od 10 projekata, odnosno "regija", a do sada su već prestavljeni Line, vjerojatno najpoznatiji - futuristički megagrad, Oxagon – lučki grad na Crvenom moru koji će biti "najveća plutajuća struktura na svijetu", Sindalah – luksuzno otočno odmaralište za nautičare na Crvenom moru i Trojena - skijalište u planinama Sarwat.

"Saudijska Arabija pokrenula je svoju kampanju za domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2034. Ako dugogodišnji suparnik Katar može obaviti sjajan posao, nema razloga zašto brzo napredujuća, naftom bogata nacija s nevjerojatnim megaprojektima ne može to učiniti i bolje. Prema The Timesu, saudijski dužnosnici obratili su se ključnim osobama u europskom nogometu kako bi osigurali potporu za domaćina prestižnog međunarodnog nogometnog turnira“, piše luxurylaunches.com.

The Line: Futuristički megagrad širok samo 200 metara koji će 9 milijuna stanovnika slagati u vis Neom The Line - 5 Neom The Line - 4 Neom The Line - 3 +1 Neom The Line - 2

Trojena je već najavljena kao domaćin Azijskih zimskih igara 2029. godine, a odgovarajuća infrastruktura bi trebala stvoriti zimsku atmosferu u srcu pustinje. 

Trojena je zamišljena kao ekološka destinacija za planinski turizam koja će raditi cijele godine, podređena očuvanju prirode i poboljšavanju kvalitete života lokalne zajednice. Osim skijanja, nudit će i mogućnosti za avanturističke sportove, brdski biciklizam i vodene sportove. Trebala bi biti dovršena 2026., kada će se svijetu predstaviti s pomno uređenih 60 četvornih kilometara ljepote, te više od 3600 hotelskih soba i 2200 kuća za odmor i stanovanje.

Vodeni park usred pustinje čije se otvorenje s nestrpljenjem očekuje Vodeni tematski park Qiddiya u Saudijskoj Arabiji - 1 Vodeni tematski park Qiddiya u Saudijskoj Arabiji - 2 Vodeni tematski park Qiddiya u Saudijskoj Arabiji - 4 +0 Vodeni tematski park Qiddiya u Saudijskoj Arabiji - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju