Rotirajuća kuća koja je smještena u Kaliforniji u Sjedinjenim Američkim Državama mnogi nazivaju arhitektonskim remek-djelom. Ona pruža jedinstveno iskustvo življenja, a kombinira funkcionalnost, luksuz i sjajnu lokaciju.

Izgrađena je 2004. godine na planini Helix u La Mesi u San Diegu, prostire se na oko 430 četvornih metara prostora, a nudi nevjerojatan pogled na okolicu zahvaljujući panoramskim prozorima, ali i nevjerojatnom mehanizmu za okretanje.

Inovativna nekretnina ima rotirajuću strukturu koja omogućuje okretanje drugog kata za punih 360 stupnjeva pružajući vlasnicima mogućnost da prilagode okruženje vlastitim željama. Puna rotacija može trajati 33 minute ili do 24 sata, ovisno o vašim željama.

Pogled s drugog kata je nevjerojatan Pogled s drugog kata je nevjerojatan (Foto: Profimedia)

Mogućnost okretanja strukture nije samo puki kuriozitet za povisivanje cijene nekretnine. Naprotiv, ona služi i praktičnoj svrsi dopuštajući vlasnicima da optimiziraju prirodno svjetlo i iskoriste prednosti panoramskog pogleda iz svakog kuta.

Zapanjujući dom ima četiri spavaće sobe i isti broj kupaonica, ali i prostran dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu. U sklopu posjeda nalazi se terasa, mali golf teren, te parkiralište za šest osobnih vozila.

Rotirajuća vila po prvi je put stavljana u prodaju otkako je izgrađena, a cijena joj iznosi 5,3 milijuna američkih dolara, odnosno oko 4,9 milijuna eura. Kako izgleda rotirajuća vila u Kaliforniji otkrijte u fotogaleriji na početku teksta.

Noćenje ispod 15 eura: Planinarska kuća na Jadranu svega nekoliko minuta od mora Od Alana do Jablanca - 9 Od Alana do Jablanca - 7 Od Alana do Jablanca - 8 +9 Od Alana do Jablanca - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju