"Planinarska kuća Miroslav Hirtz nalazi se na 26-metarskoj kamenoj litici povrh Jablanca i planinarski je objekt na najnižoj nadmorskoj visini na svijetu", piše Turistička zajednica Senja na svojim stranicama. Kuća je otvorena ljeti, a ostatak godine - prema dogovoru.  

Krevete zbog potražnje treba rezervirati unaprijed, a na raspolaganju je i koji euro skuplja dvokrevetna soba s terasom i pogledom na krošnje i more.  

Cijena noćenja za planinare s iskaznicom Hrvatskog planinarskog saveza il iskaznice saveza je 12 eura + boravišna pristojbu (1,33 eura). Za informacije od smještaju najbolje je raspitati mailom na dom.jablanac@hps.hr. 

"Atmosfera je super! Ima mladih, kao i planinara koji su '55 plus. Svi su opušteni, a ponekad se i zapjeva. Na raspolaganju smo imali kuhinju i hladnjak, a tko želi, može se osvježiti pivom ili sokom te naručiti čaj i uživati u hladu", ispričala nam je Josipa iz Zagreba. 

Od Jablanca možete krenuti na izlet prema Alanu, bilo pješice ili automobilom, uživati u prirodi i pogledima koji se otvaraju s vidikovaca po putu, a za nadahnuće zavirite u našu galeriju. 

Ne treba propustiti ni posjet prekrasnoj uvali Zavratnici, koja se katkad uspoređuje s norveškim fjordovima u malom, a od Jablanca do te prekrasne i zaštićene uvale treba 15 minuta šetnje. Naselje Stinica, Klačnica, Velebit i vrh otoka Raba također su samo neke od brojnih mogućnosti za izlete.

Hercegovačke Plitvice: Nestvarno lijepo kupalište blizu granice s Hrvatskom Kravice Kravice Kravice +0 Kravice

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju