"Planinarska kuća Miroslav Hirtz nalazi se na 26-metarskoj kamenoj litici povrh Jablanca i planinarski je objekt na najnižoj nadmorskoj visini na svijetu", piše Turistička zajednica Senja na svojim stranicama. Kuća je otvorena od početka svibnja do kraja rujna, a tijekom godine može se navratiti u sklonište s deset ležajeva.

Sobe zbog potražnje treba rezervirati unaprijed, a sretnici koji dobiju željeni termin mogu odmarati u dvokrevetnoj sobi s terasom i pogledom na krošnje i more, što je za 65 kuna koliko smještaj košta u lipnju, za osobe koje imaju planinarsku iskaznicu, prava sitnica.   

Kuća je nadomak mora, tek nekoliko minuta od plaže. Cijena noćenja za planinare je, kao što smo napisali, oko 65 kuna ali ovisi o sobi i sezoni. Bez iskaznice Hrvatskog planinarskog saveza il iskaznice saveza drugih zemalja potrebno je platiti nešto više. Treba uzeti u obzir i boravišnu pristojbu. 

"Atmosfera je super! Ima mladih, kao i planinara koji su '55 plus. Svi su opušteni, a ponekad se i zapjeva. Na raspolaganju smo imali kuhinju i hladnjak, a tko želi, može se osvježiti pivom ili sokom te naručiti čaj i uživati u hladu", kažu nam Josipa i Marko iz Zagreba koji su uživali u kući.

Od Jablanca možete krenuti na izlet prema Alanu, bilo pješice ili automobilom, uživati u prirodi i pogledima koji se otvaraju s vidikovaca po putu, a za nadahnuće zavirite u našu galeriju. 

Ne treba propustiti ni posjet prekrasnoj uvali Zavratnici, koja se katkad uspoređuje s norveškim fjordovima u malom, a od Jablanca do te prekrasne i zaštićene uvale treba 15 minuta šetnje. Naselje Stinica, Klačnica, Velebit i vrh otoka Raba također su samo neke od brojnih mogućnosti za izlete.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju