Želite li istražiti ljepote Kyushua, najbolji način za to je vlak. Treći najveći otok Japana poznat je po nevjerojatnoj prirodi, izvrsnoj hrani, ljekovitim termalnim izvorima onsen i drugim čudima, a njih je najbolje otkriti pomoću Seven Starsa. Neki vjeruju da je to najluksuzniji vlak na svijetu.

Seven Stars ime je dobio prema sedam prefektura tog japanskog otoka – Fukuoka, Saga, Nagasaki, Kumamoto, Oita, Kagoshima i Miyazaki, sedam glavnih čuda Kyushua, ali i broju vagona samog vlaka.

Chiba, Japan Putovanja 7 nestvarnih činjenica o zemlji koja se javno ispriča kad joj vlak urani 20 sekundi

Vagon Blue Moon svojevrsni je lounge-bar i noćni klub na tračnicama u kojem možete uživati u različitim alkoholnim i bezalkoholnim pićima, klavirskim izvedbama, ali i prekrasnom panoramskom pogledu na okolicu.

U vagonu Jupiter poslužuju se vrhunska jela koja za vas pripremaju najbolji kuhari koristeći sezonske namirnice. Tu su, dakako, i spavaći vagoni s 14 luksuznih soba koji se prostiru na otprilike 10 do 21 četvornih metara.

Sve je u vlaku unikatno i napravljeno po mjeri – od namještaja do osvjetljenja, a interijer je inspiriran kombinacijom egzotičnog Istoka i modernog Zapada.

Slika nije dostupna Zanimljivosti JAL na djelu! 50.000 besplatnih aviokarata za Zemlju Izlazećeg Sunca

Iako je iznimno prostran, vlak odjednom može primiti tek 28 putnika, pa ne čudi što je lista čekanja ogromna. Nitko ne može "samo" kupiti kartu za taj vlak. Naprotiv, nekoliko puta godišnje moguće je poslati zamolbu za kupovinu karte na službenim internetskim stranicama Seven Starsa.

Tek kad dobijete odobrenje, možete kupiti kartu za vlak.

U ponudi su inače dvodnevna i četverodnevna putovanja za koja treba izdvojiti od 300.000 do 640.000 jena, odnosno od 18.300 do 38.000 kuna.

Kako izgleda unutrašnjost ovoga vlaka, pogledajte u YouTube videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju