Mir, bijeli pijesak i tirkizno more koji mame s razglednica često znaju razočarati kad se konačno dokopamo destinacije s fotografijama i shvatimo da je moramo dijeliti s gomilom drugih ljudi. No još uvijek postoje mjesta koja masovni turizam nije pregazio, a jedno od njih je Kalanggaman.

Da biste došli do tog otočića trebat ćete se i svojski potruditi te doći do Filipina. Kalanggaman se nalazi tik uz obalu Palampona, na istoku otoka Leyte, a do njega se načešće dolazi iz Manile za Cebu, Ormoc ili Tacloban.

Otok Kalanggaman nije samo nestvarno lijep, nego je i nevjerojatno netaknut. Umjesto skupocjenih hotela i odmarališta, smještaj s bezbroj zvjezdica na Kalanggamanu možete otkriti u šatoru, a ondje nema ni razvikanih restorana ili barova. Na raspolaganju ima dovoljno mjesta za roštiljanje ili piknik, a za kakav svježi zalogaj pobrinu se i lokalni ribari.

Na malenom otoku nalaze se dva dugačka pješčana poteza koja se pružaju daleko u more, a smatra se da upravo njima otok duguje ime koje u prijevodu znači „ptica“ jer se šire poput krila. Jutra i večeri idealni su za promatranje dupina, a tijekom dana osim kupanja i sunčanja  može se krenuti na istraživanje okolice unajmljenim čamcem ili brodom.

Mjesta za kupnju na otoku su ograničena, pa je najbolje ponijeti gotovo sve je potrebno sa sobom. Bez obzira na iznimnu ljepotu, posjetitelji su otok počeli otkrivati tek nedavno, kada je postao dio njemačke rute na krstarenjima.

6 stvari koje vjerojatno niste znali o najvećem svjetskom kontinentu Azija - 1 Azija - 2 Azija - 3 +2 Azija - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju