Wonder of the Seas ili u prijevodu Čudo mora trenutno nosi titulu najvećeg kruzera na svijetu, odnosno najvećeg kruzera kada su u pitanju registarske tone – mjerna jedinica koja u pomorstvu označava volumen svih zatvorenih prostora.

Ovo monumentalno plovilo Royal Caribbeana ima 236,857 registarskih tona, čime je premašilo dosadašnjeg rekordera – kruzer Symphony of the Seas, koji se nalazi u vlasništvu iste tvrtke. Kreće se maksimalnom brzinom od 22 čvora.

Wonder of the Seas može smjestiti i maksimalno prevesti 6988 putnika i 2300 pripadnika posade. To je otprilike kompletna populacija hrvatskih gradova, odnosno općina poput Daruvara ili Podstrane.Kruzer je dug 362 metra, a obuhvaća 2867 kabina različitih veličina, koje su smještene na 18 paluba. Wonder of the Seas ima 19 bazena, zapanjujući vodeni park s toboganima i mjestom koje provodi umjetne valove za surfanje.

Na raspolaganju vam je park s 20.000 posađenih stabala i biljaka, košarkaški teren, klizalište, teretana, zip-line, kinodvorana s 1400 mjesta, luksuzni spa i casino.

Okrijepiti se možete u 20 restorana koji služe popularna jela međunarodne kuhinje te u 11 kafića, uključujući i Bionic Bar, u kojem vas poslužuju – roboti.

Symphony of the seas - 7 Putovanja Najveći kruzer na svijetu: Gorostasni plutajući grad sa čak 2759 kabina i 18 paluba!

Izgradnja kruzera naručena je u rujnu 2016. godine, a u nju je utrošeno oko 1,2 milijarde eura, odnosno 9 milijardi kuna. Plovilo se gradilo u brodogradilištu Chantiers de l'Atlantique u Saint-Nazaireu u Francuskoj, a prvu plovidbu imalo je u ožujku ove godine.

Wonder of the Seas će voziti putnike po Karibima i Mediteranu. Više o najvećem kruzeru na svijetu pročitajte na njegovoj službenoj stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju