Al Ba'sa ili Inat ime je najtanje zgrade u Bejrutu, a mnogi vjeruju i u cijelom svijetu. Na najužem dijelu široka je tek 60 centimetara, a na najširem dijelu ima 3,9 metara. Smještena je u blizini starog svjetionika u Manari.

Izgrađena je 1954. godine iz inata. Naime, dva brata posvađala su se zbog zemljišta koje im je u nasljeđe ostavio otac – jedan brat uzeo je minijaturni komad zemlje čudnih dimenzija na kojem se nije moglo ništa pošteno izgraditi, a drugome je pripao atraktivni dio s pogledom na Mediteran.

Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova Whittier - 5 Whittier - 4 Whittier - 3 +1 Whittier - 2

Prvi je brat iz inata izgradio tanku zgradu visoku 14 metara koja blokira pogled na Sredozemno more, a samim time i smanjuje vrijednost zemljišta drugog brata.

Iako izgleda poput zida s terasom, u Al Ba'si se navodno nalaze dva stana na svakom katu. U jednom od stanova godinama se nalazila javna kuća, a u drugima su bili smješteni izbjeglice.

"Vratite nam plažu": Grčki prosvjednici žele stati na kraj iznajmljivačima ležaljki i suncobrana Plaža Navagio u Grčkoj - 2 Possidi Astir plaža +1 Plaža Astir

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju