Možda ste prolazeći savskim nasipom kod Hendrixova mosta u Zagrebu uočili ljude kako plešu oko vatre, muziciraju, pjevaju ili slikaju po platnima. To je naime mjesto na kojem mistično pleme postaje sve veće, a dio plemena mogu postati baš svi koji to požele. Dokazali su da za oživljavanje obale Save nisu potrebni milijuni kuna – malo paleta, drva za potpalu krijesa i bubnjevi sasvim su dovoljni.

Ideja Mystic Tribea zapravo je jednostavna – povratak prirodi i druženja kojima se potiču kreativnost, solidarnost i ljubav, vođeni intuicijom i solidarnošću.

Tako na programu aktivnosti možete pronaći radionice slikanja, plesa, meditacije, joge, fotografiranja, slacklinea, plesa na svili, gong kupke… Radionice možete organizirati i sami, uz prethodnu najavu, ili pak spontano ''na licu mjesta''.

Mystic Tribe - 23 Mystic Tribe - 23 (Foto: Ivona Zec)

Dio Tribea je i Mistična kuhinja, čiji se volonteri brinu da od silnog plesa ne ostanete gladni. Na posljednjim se druženjima moglo uživati u besplatnom varivu, palačinkama, kestenima, kokicama i čaju.

"Organizacija i ideja krenula je iz izvora pojedinca, željom za druženjem ljudi koji daju i dijele vrijeme, znanje, vještine, rad i energiju za opću svijest, dobrobit društva i pozitivne promjene", kaže Igor Patarčić, koji stoji iza ideje Mystic Tribea i dodaje:

"Glavni je dio događaja veliki krijes koji nas ispuni energijom, osvijetli naša osjetila i poveže nas u jednu cjelinu. Bilo je osam evenata do sada, a svaki Mystic bio je drugačiji i poseban na svoj način. Sve je solidarnog i neprofitnog karaktera, pa se kuha, održavaju radionice... 

Mystic Tribe - 26 Mystic Tribe - 26 (Foto: Ivona Zec)

Naglasak je na dijeljenju, primanju, solidarnosti i kreativnosti te širenju mira i ljubavi. Potičemo pozitivne promjene, osvještavanje i širenje znanja, informacija, novih ideja i mogućnosti. To je povratak iskonskim vrijednostima i prirodi, u jednom kratkom trenutku u središtu Zagreba, koji traje u svima nama još dugo nakon toga."

Kad vremenske prilike dopuste, ekipa nosi prostirke, dekice, rekete za badminton, frizbi, lopte, odnosno sve što treba za savršeni ugođaj na Mystic Tribeu. Sve detalje o narednim okupljanjima možete saznati na Facebook stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju