Iza pročelja zgrade u ulici S Logana na kućnom broju 400 u Denveru, u Sjedinjenim Američkim Državama skriva se Međunarodna crkva kanabisa. Prostor nekadašnje luteranske crkve od 20. travnja 2017. godine neselili su pripadnici nove religije – elevationizma.

Elevationisti su posvećeni duhovnim blagodatima kanabisa. Oni ne slijede nikakvu dogmu, niti ne zahtijevaju preobraćenje s drugih religija. Imaju samo jedno pravilo – svi pripadnici dužni su prihvatiti marihuanu kao sakrament. Članovi, naime, vjeruju kako im korištenje kanabisa pomaže da se uzdignu (eng. elevate) do viših razina spoznaje.

Unutrašnjost Međunarodne crkve kanabisa ukrašena je neonskim muralom u duginim bojama koje je naslikao slavni španjolski umjetnik Okuda San Miguel. Tu je i nekolicina klupa na kojima je dopušteno uživanje u marihuani, a vjerskom doživljaju doprinosi i glazba, laserski show te različite projekcije.

Međunarodna crkva kanabisa Međunarodna crkva kanabisa (Foto: Profimedia)

Crkva je otvorena za sve zainteresirane od ponedjeljka do četvrtka od 13 do 16 sati, te petkom, subotom i nedjeljom od podneva do 18 sati. Ipak, pušenje je zabranjeno za javnost. Sakrament marihuane smiju primiti samo članovi crkve, koji moraju biti stariji od 21 godinu.

Kanabis je legaliziran u američkoj saveznoj državi Colorado od 2014. godine. Punoljetne osobe smiju samostalno uzgajati do šest biljaka marihuane te posjedovati do 30 grama marihuane. Zabranjeno je uživanje u marihuani na javnim mjestima, kao i vožnja automobila pod utjecajem droga.

Europske prijestolnice kanabisa: Gradovi u kojima je marihuana normalna stvar Kanabis Amsterdam Barcelona - 2 +0 Barcelona

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju