Terasu zatječemo dobrim dijelom popunjenu, a vlasnika Antu za šankom kako pripravlja ne zna ni sam koju po redu kavu. Pivo ili kava – što se više pije u ove vruće dane, prvo nam je bilo pitanje za razbijanje treme našem sugovorniku, kojemu novinarska pitanja baš i nisu svakodnevna, no on spremno i simpatično odgovara: "Kava, ako ne praviš kavu, ne vrijedi ti kafić. Zato se kafići i zovu kafići."

Posluje i njegov kafić već dosta dugo, a kao i svi ostali muku muči s pronalaskom konobara i pouzdanom radnom snagom kakvu je rijetkost pronaći, kaže nam. Nije on čovjek od anegdota, više je usmjeren radu i posluživanju, a ugostiteljska ljubaznost odmah se primijetila rekavši da nam može neku izmisliti, ako nam baš treba za priču. Ne treba, dovoljno je da nam kaže kako posluje, odgovaramo.

Kaže kako sve svoje posjetitelje uglavnom zna imenom i prezimenom, što potvrđuje i činjenica da je jednog gospodina koji nas je u pola intervjua prekinuo upitavši kako se zove čovjek koji sjedi stol do njegova.

Na pitanje kada najviše ljudi dolazi odgovara da se dosta zagužvalo tijekom netom završenog Europskog nogometnog prvenstva, što je bilo i očekivano. No nikako nije bilo očekivan nedostatak mnogim ljubitelja sporta omiljenog pića – piva. Iako ima iskustva iz dugogodišnjeg rada i prosječno se dnevno proda između 60 i 100 boca, ostao je bez jedne vrste piva i iz toga izvukao dobru pouku – provjeravaj skladište.

 

Međutim, naš sugovornik nije morao prebrojavati boce i pamtiti koliko čega u skladištu ima, već se odlučio za jednu uslugu kreiranu upravo za ugostitelje pomoću koje je točno znao što mu još nedostaje, a koje je piće spremno za poslužiti gostima.

''Ti se moraš pripremiti. Fiskal1 ti pokaže je li ta roba izišla i možeš je naručiti. Izlistam stanje i po tome gledam što mi treba'', kaže Ante i dodaje da je sve vrlo jednostavno: ''Naručim ujutro robu i odmah mi dođe popodne, nama u centru dostavljaju nakon 15 sati.''

Ante Vujević uslugu Fiskal1 koristi od samog otvaranja kafića: ''Oko sedam, osam godina'', prisjeća se i kaže da otad nije imao nikakvih problema ni s uređajima ni s internetom.

''Općenito mi je ta usluga olakšala poslovanje. Možeš pratiti stanje, raditi inventure, kontrolirati konobare…'', rekao je Ante, a to posljednje posebno nas je zaintrigiralo.

Zanimalo nas je je li mu se ikada dogodilo da ga netko potkrada, na što je on samo odmahnuo rukom i rekao kako to nije rijedak slučaj. Odmah smo upitali kako kontrolira konobare, a on je otkrio: ''Uzmeš za primjer, recimo, neko alkoholno piće. Ako konobar to kuca, meni je vidljivo na Fiskal1 i ti pogledaš stanje na polici i odmah možeš vidjeti.''

Na pitanje kakva je situacija s narudžbama odgovara da ih ne mora pamtiti, već mu je sve ispisano u realnome vremenu.

No kome je sve namijenjena usluga Fiskal1? Kreirana je baš za ugostitelje sukladno njihovim potrebama. Pomoću nje lako mogu registrirati narudžbe po stolovima, a nova je mogućnost i mobilni konobar. Ona zapravo predstavlja potpunu fiskalnu blagajnu s modernom i suvremenom opremom koja olakšava poslovanje. Koliko još boca pojedinog pića imate, nedostaje li čega, kakvo je cjelokupno stanje skladišta također možete pratiti putem te usluge unutar svoje blagajne, kao i sve unesene normative. Usluga je to kojom se narudžbe mogu jednostavno registrirati, a to kompletno rješenje nudi sve u jednom – blagajnu i printer za narudžbe koji možete smjestiti u kuhinju ili šank svoga kafića.

 

Uz odabir uređaja nudi se i odabir mjesečne ili godišnje licence tako da se sezonski ugostitelji ne moraju brinuti što će u mjesecima kada su zatvoreni. Spomenuta je pogodnost opcija sezonskog mirovanja licence, što je zasigurno traženo u turističkim mjestima nakon odlaska gostiju.

Prva tri mjeseca licenca Fiskal1 je besplatna, a to pouzdano blagajničko rješenje možete preuzeti preko aplikacije na internetskoj stranici A1.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom A1 Hrvatska po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju