Megalomanski saudijski projekt stvaranja najluksuznijeg svjetskog odredišta na sjeverozapadu zemlje, gdje možete vidjeti samo fatamorgane i uvjeti i nisu baš naklonjeni životu – izgleda da nema kraja. Nedavno je najavljen još jedan luksuzni turistički objekt, ovaj put privatni beach club pod nazivom Xaynor.

S obzirom na to da ni Saudijci ni arhitekti iz čitavoga svijeta koji na surađuju na ovom projektu nemaju nikakav problem zamisliti nešto još nikad viđeno, poput odmarališta unutar brda, oživljavanja flore i faune u umjetno stvorenim uvjetima ili futurističkog megagrada širokog samo 200 metara, klub na plaži, koja doista i postoji, zvuči kao da su malo spustili ljestvicu.

Iako možda neće biti toliko začudan, klub na plaži u koji mogu ući samo članovi, zadivit će svoje goste, kako kažu iz NEOM-a, "novom razinom luksuza".

Luksuzni privatni klub na plaži Xaynor - 2 Luksuzni privatni klub na plaži Xaynor - 2 (Foto: NEOM / Profimedia)

Xaynor, skriven među stijenama na obali Aqabskog zaljeva u Crvenom moru, imat će upečatljiv dizajn i interijer koji će odisati udobnošću i sofisticiranošću. Stijene i baldahini poigravat će se s prostorima čineći ih manje ili više privatnima pa će se u klubu moći i zabavljati i razgovarati i odmarati.

Xaynor se reklamira kao "najbolje što suvremeni luksuz može ponuditi". Imat će privatne bazene, salone na plaži, gurmanske restorane i najluksuznije spa i wellness centre, a u suradnji međunarodno poznatim partnerima u modi, umjetnosti i lifestyleu, svojim će članovima nuditi i personalizirana iskustva.

  Rekonstrukcija prirode: Rezervat u kojem će oživjeti izumrle biljke i životinje Budući prirodni rezervat Zardun - 7 Budući prirodni rezervat Zardun - 6 Budući prirodni rezervat Zardun - 5 +3 Budući prirodni rezervat Zardun - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju