StarsBOX je drvena kućica koja se vrlo lako može postaviti bilo gdje, a drugačija je od svih koje ste do sada vidjeli jer ima – krov na rasklapanje zahvaljujući kojemu vi dobivate spavaonicu pod zvjezdanim nebom… gdje god poželite.

"Izgradnja" traje četiri sata

Za njezin jednostavan dizajn koji podsjeća na transportne kutije (s kojim se i sama šali natpisom "Gledaj gore / Look up") zaslužan je talijanski dizajnerski studio Studio Officina82, a projektirao ju je i proizveo Saglietti Group. Za razliku od namještaja koji morate sami sklopiti, pa nikada više, ako ga i uspijete rastaviti sastavljen ne izgleda kako bi trebao, to nije slučaj s ovom kućom. Ona je, naime, i osmišljena da se više puta sastavlja i rastavlja.

StarsBOX izgleda kao sklonište ili vrlo mala koliba pa, osim toga što kada je jednom odlučite rastaviti i premjestiti za sobom ne ostavlja nikakav trag, nimalo ne narušava prirodni sklad ni svojim izgledom ni materijalima ni preduvjetima za sastavljanje koji ni na koji način ne interveniraju agresivno u teren.

Kuću može sastaviti dvoje ili troje ljudi i ona je za samo četiri sata sasvim sprema na uporabu. Osim krajnje pojednostavljene montaže, kućica je osmišljena tako da se lako prilagođava svakom terenu u čemu joj pomaži prilagodljivi i čvrsti stupovi na kojima stoji.

Zvjezdano nebo kao okućnica

StarsBOX kućica u svojih pet kvadrata sadrži puno snova sakupljanih od djetinjstva: onaj o kućici na drvetu, o šatoru na kraju svijeta, o kolibici usred šume i o tajnom skrovištu s krovom od zvijezda. Ona nije samo mjesto za spavanje, ona je topao i udoban kutak u prirodi, bijeg od svakodnevice i najbolji ekran na svijetu koji gledate iz kreveta.

Otporna je na sve vremenske uvjete, pa iako nećete držati otvoren krov kada počne padati kiša, slušati je kako udara tu sasvim blizu vas – luksuz je koji možete doživjeti samo u prirodi. Iako ograničena kvadraturom, StarBox kućica impresionirat će vas pogledom, razmaziti vas udobnošću i ponuditi vam sasvim privatno i samo vaše mjesto pod zvijezdama – u prvom redu.

StarsBOX kućice nedavno su dobile ovlaštenog distributera u Hrvatskoj. Tvrtka Green Range Projects vođena vizijom održivog i ekološki odgovornog turizma, vjeruje da sa StarsBOXom može pomoći ne samo pojedincima da ostvare svoje glamping snove, nego i investitorima koji se žele baviti održivim turizmom i pritom im je važna i estetika i funkcionalnost. Prvi hrvatski StarsBOX showroom postavljen je u Dugnjevcu blizu Kumrovca pa prođite kad vam je usput, bit će vam drago.

Putujuće kuće: Prikolice za bijeg u prirodu koje se lako rasklapaju u dnevni boravak, kuhinju i spavaću sobu Camp365 - 1 Camp365 - 2 Camp365 - 4 +0 Camp365 - 3

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju