Pitanje za publiku: Koliko vam nedostaju putovanja od 1 do „platit ću let za nigdje“?

Australcima se pandemijsko mirovanje kod kuće očito popelo na vrh glave jer je „let za nigdje“ aviokompanije Qantas prošlog tjedna rasprodan u rekordnih 10 minuta! Alan Joyce iz Qantasa izjavio je kako je ovo jedan od najbrže rasprodanih letova njihove tvrtke u povijesti.

Karte za let na relaciji Sydney – Sydney koštale su između 787 i 3787 australskih dolara, ovisno o klasi putovanja. Ako je ikakva utjeha, barem nije potrebnu nositi prtljagu – osim ako nekome i to nedostaje.

Pilot je izjavio kako je bio presretan što se opet vratio na svoje radno mjesto te da je osjetio uzbuđenje svojih prvih letova i učenja vožnje. Možda dobro da je to rekao nakon leta.

Spavaš li mirno, koronavirusu?

Svjesni da ljudima kronično nedostaju putovanja, ponudili su im najbolju moguću priliku s obzirom na okolnosti: panoramski let avionom u trajanju od 7 sati. Iz zraka se mogu vidjeti neke od najljepših australskih atrakcija, a ni u kabini neće biti dosadno. Putnike dočekuje gost iznenađenja.

Iako takva vrsta leta nije novost (prvi se ove godine snašao Tajvan sa svojim avionom Hello Kitty koji vodi nigdje), svijet je ostao iznenađen munjevitom brzinom kojom su ljudi platili putovanje nigdje. Na društvenim mrežama neki su komentirali kako bi bili voljni platiti takvo putovanje, da – između ostalog – pomognu i domaćim avioprijevoznicima.

Očito svjedočimo novom trendu koji neće stati, barem dok je pandemije. Neki su zaista doslovno shvatili poslovicu: Nije stvar u destinaciji, već u putovanju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju