Kvadrati uz more na visokoj su cijeni, a pogotovo u španjolskim ljetovalištima. Ne čudi stoga što mnogi moraju biti kreativni kako bi u malom prostoru smjestili što veći broj ljudi.

Španjolski arhitekt Angel Rico transformirao je stan od tek 18 četvornih metara u katalonskom obalnom gradiću Coma-ruga koje je otprilike 70-ak kilometara udaljeno od Barcelone u Španjolskoj u udobno mjesto za ljetni odmor za tročlanu obitelj i njihove prijatelje.

Da bi uspio u svojem naumu osmislio je namještaj po mjeri koji se okreće i razvlači te mijenja namjenu ovisno o tome kako je složen.

Uz pomoć ovog rasklopnog namještaja, samo jedan se ormar može pretvoriti kuhinju i dječju sobu, ali istovremeno može biti i pregradni zid koji dijeli dnevni boravak od ostatka stana. Kauč u dnevnoj sobi se sa samo nekoliko poteza pretvara u bračni kreveta, a radna površina u veliki blagovaonski stol.

Angel Rico u vrata od kupaonice ugradio je ormar, a na vrh dodatni krevet za posjetitelje. Povrh svega, stan ima i terasu s pogledom na more na kojoj obitelj možete popiti koktel i uživati u zalasku sunca.

Kako zapravo izgleda ovaj stan-harmonika u španjolskom ljetovalištu pogledajte u YouTube video na portalu Kirsten Dirksen.

Neboder s "rupom" koji skriva zapanjujuća iznenađenja u betonskoj džungli Koncept nebodera u Seulu arhitektonske tvrtke ODA - 5 Koncept nebodera u Seulu arhitektonske tvrtke ODA - 4 Koncept nebodera u Seulu arhitektonske tvrtke ODA - 3 +1 Koncept nebodera u Seulu arhitektonske tvrtke ODA - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju