Kad ste stjuardesa logično je kako se neka pitanja ponavljaju s leta na let, no, sudeći prema članku objavljenom na portalu Buzzfeed, određene stvari bi bilo sasvim korisno izbjeći!

1. Ne dirajte nas – ljudi misle kako je zabavno uhvatiti stjuardesu u prolazu. To nemojte raditi, već ako mislite da vas ne čujemo, stisnite dugme kojim nas dozivate.

2. Ne pitajte nas preko čega letimo – na žalost, ne znamo u svakom trenutku gdje se nalazimo, a vaša pitanja neće pomoći, jer nećemo pokucati pilotu u kabinu i pitati gdje smo točno.

3. Naš posao nije nošenje vaše prtljage – ne očekujte od nas da uzimamo tešku prtljagu i stavljamo je u ormariće. Ne, to nije naš posao.

4. Ne pitajte za WC (u određenom trenutku) – kad vam još gori svjetlo na pojasu ili sjedalu, ne pitajte možete li na WC, jer vam mi tu dozvolu ne možemo dati. Budite strpljivi još kratko vrijeme.

5. Ne govorite svašta djeci – molimo vas, nemojte ih plašiti nama, te govoriti kako će stjuardese biti ljute ukoliko se ne smire.

6. Ne skidajte cipele na letu – ovo stvarno nije u redu, zadržite svoje cipele na nogama za vrijeme leta i poštujte druge.

7. Ne snimajte nas – nije ni po pravilima, a također je i nepristojno.

8. Pazite na prolaz – molimo vas, nemojte raširiti noge ili laktove po sredini prolaza, ne želimo udarati o njih.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju