Panorama Dubaija jedan je od najuzbudljivijih urbanističkih prizora na svijetu. Ona je ukrašena najvišom građevinom na svijetu – Burj Khalifom, spiralnim neboderom Cayan ili pak veličanstvenim hotelskim resortom Atlantis, The Palm.

Uskoro bi se tom društvu mogla pridružiti još jedna zapanjujuća zgrada - 170 metra visoka kvačica za rublje. Riječ je o Clothespin Toweru – neboderu koji će kada bude izgrađen ujedno postati i najveća skulptura na svijetu.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Čudo arhitekture: Neboder u Dubaiju u kojem stanari neće trebati plaćati struju

The Clothespin Tower konceptualna je ideja izraelskog umjetnika Zygoa. Trebao bi imati 50 katova te biti podijeljen na dva dijela: luksuzni hotel s 1200 soba te stambeni dio s 300 stanova i nešto dizajnerskih trgovina, galerija moderne umjetnosti i restorana.

Unatoč njezinoj komercijalnoj namjeni, Zygo se nada da će ova skulptura/neboder postati simbol ljubavi, mira i nade u Dubaiju.

Slika nije dostupna Putovanja S onu stranu blještavila: Otkrijte stari dio Dubaija koji je podsjetnik na ne tako davnu prošlost

Trenutačno se traže strateški partneri za zakup zemljišta na kojem će neboder biti izgrađen, a radovi bi trebali početi 2023. godine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju