U poplavi loših vijesti i nebitnih tema koje su postale gotovo svakodnevica, lijepo je naići na ovakvu priču i vidjeti da ima i onih koji slijede životne snove. Francuski blogeri Julien i Margaux, zaljubljenici u putovanja, odlučili su tako vidjeti cijeli svijet. Ali – bez korištenja avio prijevoza.

Priča nije svakidašnja, a govori kako je nekad jednostavno važno pratiti svoje snove. Ovaj francuski par do 2016. radio je dobro plaćene poslove u farmaceutskoj industriji, ali unatoč zaradi i lagodnom načinu života, nisu osjećali zadovoljstvo, pa su odlučili napustiti sve i krenuti na putovanja.

 

Prije odlaska, postali su domaćini couch surferima, a uskoro su to postali i sami – najčešće putujući autostopom i spavajući na tuđim kaučevima. „Uskoro smo postali više inspirirani načinom putovanja, nego odredištem, lutamo lagano bez određenog cilja i tražimo savjete od lokalaca što je najbolje vidjeti u njihovoj zemlji“ – objašnjavaju za Lonely Planet.

Par je sad već na putovanju pune tri godine, prešli su 25 zemalja, a od Francuske su stigli do jugoistočne Azije. Autostopom su prošli više od 60 tisuća kilometara koristeći 1167 vozila (pazite ovu preciznost, kao da su Japanci, a ne Francuzi), dodatnih 4500 kilometara prešli su brodom, a ukupno su prespavali kod 235 domaćina.

 

 

Super je stvar što Julien i Margaux sve dogodovštine bilježe na svojoj stranici Serial Hikers koja će vam pružiti mnoštvo informacija, a i odgovor na pitanje – kako putovati mnogo, a jeftino. Tu su naravno, slike, videozapisi i ostale stvari iz 25 zemalja.

„Naš savjet potencijalnim putnicima je da zaborave neke stvari koje su naučili o društvu i kulturi. Susreli smo neke sjajne ljude u zemljama prilično loše reputacije, tako da, budite sigurni u sebe i slijedite svoj instinkt. I da, iskoristite svaki trenutak za putovanja“ – poručuje ovaj simpatični francuski dvojac.

Ne tako loš život: Zašto Španjolci sve rade s dva sata zakašnjenja? Formentera Valencia Avila - 1 +1 Segovia - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju