Galerija Pri kovačniku - 14 0

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso

Susjedi, čestitke! Slovenija je proglašena Europskom regijom gastronomije za 2021., a nagradu joj je dodijelio Internacionalni institut za gastronomiju, kulturu, umjetnost i turizam (IGCAT) na temelju gastronomskih projekata i razvoja održivog življenja.

Slovenija je jedina europska država koja povezuje Alpe, Mediteran, Korušku i Panoniju i upravo je taj raznovrsni krajolik osnova za šaroliku gastronomiju i kulturu. Načelo „od vrta do stola“ usko povezuje chefove restorana s lokalnim proizvođačima, i itekako je ovdje prisutno, što dodatno doprinosi autentičnosti i iskustvu.

Kako bi dodatno potpomogla predanost Slovenije zelenoj gastronomiji na svim razinama, Slovenska turistička zajednica najavila je uvođenje nove oznake pod nazivom „Slovenska zelena kuhinja“. Ovo priznanje dobit će svi oni koji će se držati načela održivosti.

Upravo je spomenuta turistička zajednica nedavno pokrenula novu web stranicu koja govori o slovenskoj gastronomskoj priči. Poseban je odjeljak posvećen inovativnim kuharima i njihovim vezama s lokalnim proizvođačima i visokokvalitetnim sastojcima. Sve to možete provjeriti na sljedećoj stranici.

Također, kad spominjemo već slovenske kuhare, moramo svakako izdvojiti i ime Ane Roš. Jedna od najboljih kuharica planete i dalje svoje goste oduševljava u restoranu Hiša Franko u dolini Soče, tako da, čim se epidemiološka situacija malo popravi – svakako se zaputite i otkrijte zašto Ana spada među najbolje na svijetu.