Monocle magazin proglasio je Lausanne najboljim malim gradom na svijetu. Glavni grad švicarskog kantona Vaud leži na oblama Ženevskog jezera, a putnike oduševljava svojim prirodnim ljepotama, čudesnom arhitekturom i mnogobrojnim sadržajima za aktivni odmor.

Kao sjedište Međunarodnog olimpijskog odbora, Lausanne je poznat kao sportski grad. Ne čudi stoga što nudi brojne mogućnosti za rekreaciju, a posebno tijekom ljeta kada Ženevsko jezero postaje idealno mjesto za plivanje, jedrenje i veslanje.

Najbolji mali grad na svijetu oduševljava putnike i nevjerojatnom urednošću - ovdje nema smeća po cesti, ni grafita po zgradama, ali i poznatom švicarskom organiziranošću.

Ako odsjedate u hotelu, hostelu za mlade, pansionu ili kampu gdje se naplaćuje boravišna pristojba imate pravo na Lausanne Transport Card. S ovom karticom možete besplatno koristiti sav javni prijevoz – autobus, vlak i metro u Lausanneu i okolicu u maksimalnom trajanju do 15 dana.

Lausanne Transport Card

Karticu dobiva svaki posjetitelj prilikom dolaska u rezervirani smještaj, a ona vrijedi za razdoblje rezervacije posjetitelja – uključujući dan dolaska i odlaska, ali ne duže od 15 dana.

Javnim prijevozom možete besplatno doći i do rezerviranog smještaja ako predočite potvrdu rezervacije u nekom od domaćih hotela, hostela i pansiona.

Boravak u Lausanneu nije jeftin, a Lausanne Transport Card može donijeti znatne uštede za putnički budžet. Pogotovo ako uzmete u obzir da će vas samo jedna ulaznica za metro u trajanju od sat vremena u Lausanneu koštati 3,90 švicarskih franaka odnosno 3,97 eura.

S ovom karticom ostvarit ćete popuste i za ulaznice za muzeje, galerije i druge turističke atrakcije u gradu.

Imajte na umu da Lausanne Transport Card ne možete dobiti ako ste smješteni kod prijatelja i poznanika u privatnom smještaju.

Zimski raj za elitu: Kruh je triput skuplji nego u Hrvatskoj, a pola litre piva u kafiću košta 7,5 eura St. Moritz, Švicarska St. Moritz, Švicarska - 5 St. Moritz, Švicarska - 2 +1 St. Moritz, Švicarska - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju