Tuvalu je idealna destinacija za one koji izbjegavaju dobro utabane putove masovnog turizma. Državicu koja se prostire na devet otoka ukupne veličine 26 četvornih kilometara (nešto manje od Kornata) godišnje posjeti oko 2000 registriranih posjetitelja. Nalazi se sjeverno od Fidžija, na pola puta između Havaja i Australije, što komplicira putovanje.

 

A post shared by Sera Waqatalei (@talltimber_rahrah) on


Nakon dugog leta iznad nepreglednog oceana ukazuju se atoli načičkani palmama, a najveći je među njima Fongafale veličine 2,8 četvornih kilometara. Turisti dolaze Fiji Airlinesom iz Suve, a smještaj traže u jedinom hotelu na otoku, motelu ili privatnom obiteljskom smještaju. Hrana je jeftina, a restorani poslužuju otočke i kineske specijalitete.

> Najtajanstveniji otok Europe kojeg godišnje smije posjetiti samo tisuću ljudi

Ponuda ovisi o namirnicama koje pristižu brodom. Među otocima nema letova, ali organiziraju se izleti brodom koji prema željama gostiju uključuju i ronjenje. Odlučite li se otputovati u Tuvalu, zabavu možete potražiti u jednom od tri noćna kluba koja su otvorena tri dana u tjednu. No poželite li posjetiti skriveni raj u Tihom oceanu morat ćete se požuriti jer se nalazi na popisu najugroženijih otoka koji bi zbog klimatskih promjena i dizanja razine vode mogao uskoro iščeznuti.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju